Reglet bağlantısı yapmadan modeme yak1 ile direkt bağlamak

Saha dolabından binadaki ankastre/telefon kutusuna gelen kabloyu
daireme giden cat6 kabloya yak1 ile direkt bağlarsam sonuç ne olur?
Yoksa reglete bağlı kalması daha mı iyi?

Bazen regletlerden hava şartlarından dolayı korozyon olabiliyor veya binada farklı bir aboneye işlem yapılırken sizin kablolarınız yerlerinden oynayabiliyor. Reglet yerine sağlam bir konnektör bağlantısı daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Reglet durumu iyiyse hiç bir fark olmuyor daha önce kendim denedim. :hugs:

1 Beğeni

Evet sürekli Türk Telekom ekipleri geliyor ve kutu aşırı dağınık örümcek ağı gibi olduğu için
onlar da dağınıj bırakıyor. Allahtan etiketlerden anlayabiliyoruz.
Saha dolabndan gelen kablonun regleti ve dairemize giden kablonun regleti.
Arasında bir kablo daha oluyor ince bir tel korumasız şekilde. Onun yerine direkt saha dolabından gelen kablonun regletine bağlasam hiç apartman regletiyle uğraşmasam nasıl olur acaba?

1 Beğeni

Çok daha iyi olur, hatta bağlantıyı sağlama alıp kablonuzu o regletin arka kısmına doğru gizlemek daha doğru bir işlem olacaktır.

1 Beğeni

Buna karar verdim ancak kaliteli yak1 ile çin malı yak1 fark eder mi acaba?
S-Link marka var evde 2 sene önce almıştım çin malı. Daha kaliteli bir marka alsam mı 100’lü paket satıyorlar çok fark eden bir parça mı acaba?

Çok fark eden bir parça değil kaliteli olanların içinde korozyon önleyici bir sıvı var diye biliyorum onun dışında bir fark yok. Zaten şüphe duyduğunuz zaman değiştirmek fazla maliyetli olmuyor. :man_shrugging:

1 Beğeni

RJ11 içindeki metalin kalitesi gibi aynı durum olabilir.

Hocam kaliteli 6p6c rj11-rj12 nereden bulurum sizce?
Kaliteli olmalı
Mesela bu markanın YAK1 konnektörü tavsiye ediliyor içinde silikon jel varmış
http://www.kunt.com.tr/telecom/p_yak01.asp

1 Beğeni

Kaliteli nereden bulabileceğinizi bilmiyorum ama alırken en azından metalin rengine bakılabilir. Yak-1 için de marka alınabilir. Kunt için tüm teknik bilgileri yazıyor. Zaten bakarak alma lazım bence içinde jel var mı diye.

Tekrardan merhaba YAK1 konnektör satın aldım

üstünde K1 yazıyor bendekilerin içinde silikon var galiba jel gibi bir şey.
Binadaki Telefon kutusuna gittiğimde maalesef kablolara ulaşamadım çünkü 40 daire var ve örümcek ağı gibiydi herkesin kablosu iç içe karman çorman. Kendi kablomu bulmaya çalışırken diğer dairelerin internetini koparmaktan korktum. Acaba bina yönetimine söylesek bir elektrikçi tutsak kutuyu düzenlemesi için pahalı tutar mı? O kadar aylık 30 lira aidat ödüyoruz sonuçta :smiley: tecrübeniz var mı bu konuda merak ettim

Apartmanda internet hizmeti alan daire sakinlerine durumu anlatır iseniz, internet hızında iyileştirme amaçlı bu işlem yapılacak vs. gibisinden belki yönetime onlar da talep eder bu şekilde yaptırılabilir. Elektrikçi yapar fakat hepsi uğraşmak istemeyebilir. Dairenize giden kablonun üstünde bir etiket olması gerekir oradan bulabilir ve konnektörü takabilirsiniz. Etiketler de kayboldu ise ya Telekom etkilerinden rica etmek yada elektrikçiden destek almak. :man_shrugging: