rDNS ve ptr kayitlari

Merhaba 1000mbps simetrik internet abonesiyim statik ip aldım fakat rdns ve ptr kaydi yapmak istiyorum musteri hizmetlerini aradim kendilerinin yapabilecegi bir islem olmadigini soylediler. Kim yapiyor bunu ?

Merhaba @furkhanjs, forum profilinizde müşteri numaranız bulunmuyor. Ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim. Size yardımcı olmak isterim🙏

Ekledim.

@furkhanjs, network ekibimize bilgi verdim ve sizinle iletişime geçeceklerini ilettiler.

RDNS kaydı eklemek istediğinizi ve konuyu network ekibine yönlendirmesini isterseniz ilgili kaydı yapıyorlar. Ben statik IP kullanmaktayım ve aldığım gün ilettim. Sorunsuz bir şekilde rDNS tanımlaması yapıldı.

peki 53 portunu nasıl açıcam?

ben de 1 hafta öncesine kadar TürkTelekomdaydım, sabit ip istemesi alması iptal etmesi kolay, fakat port blokesini kaldırma ve ptr/rdns güncellemesi aşırı zor, çağrı merkezi aracılığıyla olmuyor, telekom müdürlüğüne gidip dert anlatmak gerekiyor. İlgili görevlinin haberi yok bildiği bir konu değil, o da bölge müdürlüğüne mail atıp 2-3 güne ancak dönerler dediği konu 1 saatte oldu sevinmiştim. TurkNet 'e geçince ihtiyaç tabi gene sabit ip aldım bu mesajı görünce sevinmiştim, ama nafile… 4. gün bugün ve her gün aynı saatlerde konunun network ekibine iletildiği cevap beklendiği yönünde mükerrer mesajlar geliyor online işlem merkezindeki destek kaydına. İyice teziktirdiler. ne network uzman ekibiymiş arkadaş bu kadar mı sıra var hala çözemediler. hosting firmalarındaki panellerde bir tıkla halloluyor bu iş koskoca Turknetin bunu halledecek paneli mi yoksa bilen personeli mi kalmadı hayret doğrusu…

Yoğunluk durumuna göre değişiklik göstermekte. Belki farklı bir problem olabilir. Destek kaydınızdan bilgi verilmesini beklemeniz gerekiyor.

@aycanuAydemir Ben TurkNet 'i birakip metro internet cekeli cok oldu ama ptr icin musteriye panel verilmemesinin sebebi guvenlik imkaniniz varsa metro eth en iyisi.

1 Beğeni

Evet zaten bekliyorum, ama bu durum sinir bozucu, altyapının TurkNet 'e ait olmadığı yerde fiziksel bir sorunun çözümü için turktelekoma bağlı gecikmeye hak veririm ama bu turknetin sistem üzerinde dijital bir şekilde gerçekleştireceği bir aksiyon, ne kadar yoğunluk olursa olsun önem ve çözüm adımları incelendiğinde beni aramadan bile gerçekleştirebilecekleri bir işlem.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.