Merhaba, hat değerlerim bu şekilde. Bu değerler iyi midir? Sık sık anlık kısa süreli kopmalar oluyor maalesef. Özellikle snr düşürdüğümde crc hatalarıyla birlikte kopmalar arttı. Bunun sebebi hat mıdır yoksa modemimle ilgili olabilir mi?
Bu değerler ile kopmaması lazım, değerleri tkaip edin bakalım gün içinde büyük değişimler oluyor mu, özellikle SNR margin değerleri 8’in altına düşmemeli.
Bu ekran görüntüsünü gece çektim. 5 saate yakın kopma olmamış. Biraz crc hatası var.
Bu görüntüyü şimdi çektim. Crc hatalarından anlayacağımız üzere yine kısa bir kopma olmuş ve snr ayarladığım 14 değerinin üstünde. Snr değerlerinde Ani düşüşler olmuyor genelde ayarladığım değerin 1 altında veya üstünde geziniyor. TurkNet arıza kaydı açtığımda hattınız kaldırmıyor 77mbps’ye sabitleyelim dediler. Ben de ben ayarlarım siz sabitlemeyin dedim çünkü hat değerlerimin aslında kaldırması gerektiğini düşünüyorum. Sizce sebebi nedir?
Çoğu asus modemin dsl altyapıda sorunlu.Kafasına göre hata üretiyor.Başka modemde sorun olmazken bunda oluyor.AC-750 modelinde 790 sürümüne düşürüp yazılımı manuel 8-9 snr değerine çekerek düzeliyordu bir nebze.Bu modelde kararlı sürüm hangisi acaba
Ben de modemden şüpheliyim açıkçası. Son sürümden 960 sürümüne indirmeyi denedim ancak kısa süreli kopma sıklığı azalsa da hala tamamen yok olmuş değil. Modemi kullananlar varsa stabil sürümü öğrenebilirsek güzel olurdu. Geçici bir çözüm üretebilirsek yeni bir modeme geçmeyi de düşünebilirim. Lantiq dslam için hangi modem iyi olur? O konu da derya deniz karışık geliyor bana.
Broadcom çipli mir modem alırsanız iyi olabilir
Her alt yapıya göre broadcom tutmuyor. Mesela benim cihaz mediatek sorun olmuyor ama keenetic broadcom takıyorum koparıyor. Saha dolabındaki cihazlarada bakabiliyor.
Keenetic’ler Mediatek diye biliyorum, Broadcom olan Keenetic var mı ?
Keenetic hero vardı hatırlar mısın şimdi satmıyorlar.
Keenetic extra dsl aldım 10 saattir herhangi bir kopma olmadı. Sorun tahmin ettiğim gibi modemdeymiş.
Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.