Rastgele bir şekilde internet hızının yavaşlaması

Sebebini anlamadığım bir şekilde rastgele bir şekilde internet hızım yavaşlıyor normalde 55 mbps alıyorum çünkü hattım daha fazla hızı kaldırmıyor ki fiyatların yükseldiği şu dönemde böyle problemlerle karşılaşmak başka bir isp arayışına itmiyor değil sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan varsa konunun altına bekliyorum .

Şu anki durum bu : Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Modem değerlerini atabilir misiniz? 192.168.1.1’e girin ad ve şifre modemin altında bulunur

sizin istediğiniz değerleri tam olarak anlayamadım tam olarak hangi değerleri istiyorsunuz ?

1 Beğeni

https://pastebin.com/raw/jk9sFBLb xdsl değerleri

Hat değerlerinize göre 15 db lik bir zayıflama var. Eğer internetin yoğun kullanıldığı zamanlarda yaşıyor iseniz bu hız sorununu bu normal bir durum. Benim hattım 13.2 db lik zayıflama ile ucu ucuna 44 mbps alabiliyor. Orada ki zayıflama değeri yükselip hızınız düşüyor ise modeminize gelen kabloları kontrol etmenizi öneririm onun dışında hangi ISS üzerinden hizmet alırsanız alın bu değerler ile bu hızlarda sorun yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Yükselme var mı kontrol edin derken fec ve crc hatalarının sayısından bahsediyorsunuz değil mi ?

Farklı kablolar ile denedim sorunun kablolarda olduğunu düşünmüyorum eğer varsa sorun iç tehsisattadır fakat farklı isplerde bu problemi yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü altyapı farklı şu anda kullandığım turktelekom vdsl alt yapısı ve TurkNet e 179 tl ödeyip 45 -55 arası mbps hız alır iken diğer isp kendi fiber altyapısı ile 1000 mbps interneti 240 liraya sağlayabileceğini söylüyor ki bu kafa karıştırmıyor değil

Eğer fiber altyapı adresinizde varsa onu istisna tutarım. Ben vae üzerinden genelleme yaptım.

Paket zaten ilk başta 75 mbps idi sürekli kopma olduğu için 50mbps e kadar olarak değiştirdim crc hatalarının sanırsam bir çözümü en azından benim tarafımca yok eğer varsa söyleyebilir misiniz ?

Merhabalar, bu değerlerde de kopma yaşıyorsanız önce bir destek kaydı oluşturup ankastre kutusundan santral dolabına kadar kontrol edilmesini sağlayabiliriz. Bu alanlarda sorun yok ise iç tesisatınızın kontrol edilmesi gerekiyor. Bunun için de ücretli ekiplerimizden ya da bir elektrikçiden yardım alabilirsiniz. Hızınızı tekrar uygun bir hıza düşürmek de bir opsiyon olabilir :raised_hand:t2:

1 Beğeni

Altyapı var altyapı var… adsl vdsl fiber altyapılar var. Şimdi siz telefon (bakır kablo) atiltyapısıyla fiber altyapıyı karşılaştırırsanız yanılırsınız. Sol ün fiber altyapısı varsa 1000 mbit kullanırsın ama sol altyapısının olmadığı yerde sol de size türk telekomun bakır kablo hattını kullanarak adsl ya da vdsl veriyorsa orada da bu sorunları bu fiyatlara yaşama ihtimali var. Sol de her yerde 1000 mbit veremiyor.

Sol 1000/50 249 TLye verirken TurkNet 1000/1000 139.90 mesala… Böyle karşılaştırmak lazım

1 Beğeni

evime iki kere ekip geldi ankastrede değer daha düşük gözüküyor modeme suç atıldı anlamadım

139 tl fiyatlar zamlandı diye görmüştüm ve TurkNet şu anda bu hizmeti bana sağlayamıyor o yüzden öyle karşılaştırmayacağım.

Merhabalar, destek kaydınızın numarasını paylaşmadığınızdan takibini sağlayamıyorum. Değerleriniz düzeldi mi? Son durum hakkında bilgilendirirseniz sevinirim :raising_hand_man: