PUBG (Steam) online oyunlarda yüksek gecikme

TurkNet Abone No: 34*******
İstanbul’da ikamet ediyorum. FTTH daireye kadar Fiber altyapım var. Bina-Daire Tesisat ve kablolarını kontrol ettirdim. Bir çok arkadaşım TurkNet internet hizmetini kullanıyor. Onların online oyun (PUBG) deneyimleriyle benimki arasında çok fark var. Oyunlarda Ping (45-150) arasında sürekli değişiyor. Yerleşik operatör altyapısından (santralden) kaynaklandığını düşünüyorum. Lütfen yardım eder misiniz ?

1 Beğeni

Selamlar @R1sk, oluşturduğunuz destek kaydına istinaden santralden ankastre kutusuna kadar kontrol gerçekleştirilecek. Rica etsem PUBG sunucusuna tracert testi uygulayıp sonucu burada paylaşır mısınız?

2 Beğeni

Hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sorunum sadece ping değil göreceğiniz üzere PC - Router’dan sonra paket kayıpları başlıyor.

1 Beğeni

Testleri aynı zamanda kaydınız üzerinden de paylaşmanızı rica ediyorum. Ek olarak farklı bir online oyunda benzer sorunlar yaşıyor musunuz?

1 Beğeni

Evet paylaştım; CS 2 oynuyorum orada da günlerdir aynı sorun vardı. Sizinle irtibata geçtikten sonra 1 saat içerisinde düzeldi PUBG ve CS2 online oyun deneyimim de çok iyiydi ta ki bu sabaha kadar yani ben anlamadım böyle her gün kayıt mı açacağım yapılan işlem her neyse sabit olmuyor mu :slight_smile: (Statik IP kullanıyorum)

69542629 numaralı kayıt üzerinden inceleme gerçekleştiriliyor. Ben de takip ediyorum.

1 Beğeni

Alperen Bey, yerel servis sağlayıcı tarafından kontroller yapıldı daire içerisindeki ONT cihazı arızalıymış; değiştirildi sorunum çözüldü teşekkür ederim.

Sorunun çözülmesine çok sevindim, keyifli kullanımlar dilerim.

1 Beğeni