PTM mod nedir?

Arkadaşlar bu bir sürü mod dan falan bahsediyorlar. Vae altyapısında da sanırım bu muhabbetler varmış. PTM mod nedir ? Fastpatch falan muhabbeti mi bu ? Öyleyse vae altyapı da olup Asus modem kullanan birin de fastpath yazanı gördüm. Bu muhabbet modem den mi ayarlanıyor ? Yani kısaca temiz bilgi lazim…

PTM ATM olayı bildiğim kadarı ile onunla alakasız. Tecrübe ile sabit ancak yanlış olabilir hattın interleavedde olduğunu gecikme yazan yer 0dan büyükse anlarsınız. Alttaki sitede ATM PTM ile alakalı bir şeyler var ingilizceniz iyiyse bakarsınız.

https://answers.afrihost.com/1756/what-is-the-difference-between-ptm-and-atm

Nerden bakicaz o dediğiniz 0 dan büyükse olayını. Onu degistirme şansı varmı 20 ping çıkıyor hız testin de düşse az daha iyi olcak.

1 Beğeni

Hız testindeki sonuçlar sunucunun size uzaklığına göre değişir. Bu yüzden önemli olan Speedtest’teki ping sonucu değil de girdiğiniz sitelerde, oyunlarda aldığınız sonuçtur. Şu an hattınızda bir sorun gözükmüyor. Aşağıdaki kırmızı ile çizgili yerde gözüküyor.

image

1 Beğeni

Hattım şükür en son TurkNet yerinde ekibin kanitiyla iş çözüldü. Şuan orada 93 gözüküyor ama benim modem 10 mbps aşağı gösteriyor hızı nedense. Modem değişsem belki hem snr artacak hem 10 mbps yukarı çıkacak. Belki ping de 4 5 düşecek. Neyse ozaman suanlik o önemli değil.

Hat kapasitenizi sonuna kadar alıyorsunuz. benimde 92 mbps tanımlı şu an ve her resette tam kapasite neyse o hızla değişiyor tekrar. Ancak modemimde Gvector olduğu için TurkNet kayıtlarında 105 mbps civarı kapasite gözükse de bu hızı alamıyorum çünkü dslam verebileceği kapasite olarak 92 mbps görüyor. Sanırım dslam da gvector olsa 100 mbps göreceğim ya da pek bilmiyorum

Hız testinde 86 mbps görüyorum. Bu doğal bir şey