Ps4 yükleme hızı düşüklüğü ve yüksek ping sorunu

1000 mb gigafiber kullanıyorum.
PS4 üzerinden aldığım hızlar ve değerler rezalet!
Hem TurkNet hem de zyxel çağrı merkezine konuyu bildirdim.Playstation çağrı merkezini de aradım PSN portlarının açılmasının sorunu çözebileceğini söylediler.Zyxel çağrı merkezi 100 ile başlayan İP lerde port açılamadığını statik ip ye geçmemi söylediler.Statik ip ye geçtikten sonra tekrardan zyxel ve TurkNet çağrı merkezini arayıp portları açtırmak istedim portları yine de açamadılar.Bir tek ben mi yaşıyorum bu sorunu yok mu başka bu sorunu yaşayan yaşayıpta sorunu şunu şunu yaptın diyerek çözdüm diyecek biri yok mu!!!
20221201_203137

PS4 cihazınız modeme ethernet ile mi bağlı yoksa wifi ile mi?

Statik ip kiraladıysanız, ps4’ünüze statik ip tanımlayıp ilgili portları modem arayüzünden sizin açmanız gerekiyor. Zyxel veya TurkNet bu konuda müdahale edemez zaten.

Bağlantı testi kısmındaki hız sonuçları tamamen psn sunucuları ile alakalı ve kesin sonuçlar değil.

1 Beğeni

Kablolu bağlantı.
Playstation çağrı merkezi ps4 e statik ip tanımlamak gibi bir işlem yok diyor PSN otomatik ip atıyor bu ip adresinin değişemeyeceğini söylüyor.
Portlar zaten açık ama açık port kontrol sisteminde kapalı gözüküyor.Eşleşmiyor.
Evde ki diğer internet 100 mb vdsl TTnet in yükleme hızı 6.5 çıkıyor ve daha stabil.1000 mb gigafiberin yükleme hızı 4.2 çıkıyor.İkisi de aynı psn sunucusuna bağlı.Ek olarak ps4 e 5ghz wifi ile bağlandığımda da modem,televizyon ve ps4 yan yana olmasına kısa menzil kuralını uymama rağmen 15-20 dakika sonra wifi 5ghz bağlantısı psn ağından kendiğilinden kayboluyor dolayısıyla bağlantı da kopuyor.Uzun lafın kısası yapılması ve denenmesi gereken herşeyi denememe rağmen aynı sorun devam ediyor.

1 Beğeni

5ghz ile ilgili olarak başka bir forumda bu ve bir sonraki mesajda bir kaç öneri var isteseniz onlara bir göz atın.
İlgili yorum

Anladım teşekkürler.PS4 te kablolu bağlantı kalitesini arttırmak için öneriniz var mı peki?

Bende de gigafiber var ps4’de maksimum o hız oluyor sizde problem yok herkeste aynı şekilde cihazın o sorunu dalga konusu zaten 2013’de çıkmış cihaz sonuçta fazla bir şey beklemeyin, PS5’te o sorunu çözdüler pc gibi tam hızda indirebiliyor.

2013 te çıktığı ve cihazımın modeli kanısına nereden vardın?
ps4 slim CUH-2116B MODELİ 1 TB yani 2016 da piyasaya sürülen model.2013 değil.Konu başlığına ps4 yazmamdan dolayı senin gibi herkes 2013 flat kasa modeli olduğu algısını yaşıyorsa hemen güncelliyim konu başlığını!