Port Yönlendirme Sıkıntısı

Merhablar, 1.5 senedir VDSL altyapısı ile TurkNet kullanıyorum. Birçok kez port yönlendirme yapmayı denedim fakat her seferinde olumsuz sonuçlarla karşılaştım. Açık Port kontrolü gerçekleştirdiğimde her port kapalı gözüküyor (açtıklarım da dahil). Statik IP hizmetinden yararlanmıyordum, belki de bu durumdan dolayıdır diye düşündüm. Yine de dün bir kez daha denemek istedim ve yine başarısız oldum, bu yüzden TurkNet’in belki de port yönlendirmeyi engelleyen bir güvenlik duvarı olabileceğini düşünüp ve Statik IP hakkında sorum için Online İşlemler’den bir destek kaydı açtım. TurkNet tarafından yapılabilecek bir şey olmadığını ve statik IP almam gerektiğini belirttiler. Statik IP alıp bir kaç kez yeniden denedim, fakat yine bütün portlarımı kapalı olarak görüyorum.

Ekran görüntüsü 2023-10-05 123255

Port Forwarding hakkında çok bilgim yok maalesef ki, o yüzden buraya destek alabilmek için yazıyorum :slight_smile:

Gerek olabilecek bilgiler:

• Kullandığım model TurkNet tarafından verilen ZYXEL VMG3625-T50B model modem.
  • Kendi bilgisayarım üzerinden IPv6 kullanımını kapatıp IPv4’ü statik hale getirdim.
  • DNS bilgilerimi ayarladım.
  • Modem arayüzü üzerinden port açma işlemlerini gerçekleştirdim.
  • Bilgisayarımın güvenlik duvarında da port ayarlarını yaptım, hatta güvenlik duvarını kapamayı da denedim.
  • Modem arayüzü üzerinden DMZ’yi aktif ettim, ve modem güvenlik duvarını kapamayı denedim.
  • Açmaya çalıştığım port numalarını ve IP bilgilerini çok kez teyit ettim.
  • İki farklı port açma uygulaması denedim (Simple Port Forwarding, Port Forwarding Wizard)
  • Portları hem TCP hem de UDP protokolleri için açtım.

Bunların hepsi ve daha fazlasını yapmama rağmen herhangi bir port kontrolü yaptığımda portların halen kapalı olduğunu görüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

**Güncel olarak bu postu açmadan hemen önce TurkNet üzerinden bir daha Destek Kaydı açtım, beni arayıp bir süre beklememi ve ondan sonra port yönlendirme hakkında bir sıkıntı olmayacağını söylediler. Yine de emin olmak için herhangi bir yardıma açığım :upside_down_face:

Merhaba port testini bu sitelerin birinden yapabilirmisiniz. Bazı siteler çalışmamakta. Bu siteler bende çalıştığı için test etmenizi istiyorum
Port Checker - Check Open Ports Online
Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router
https://canyouseeme.org/

Ben de ihtiyaç duyduğumda kullandığım bir tanesini ekleyeyim. Bu site de sorunsuz çalışıyor.

Siteler için çok teşekkürler. Bütün hepsi üzerinden kontrol ettim ve hiç birinde port yönlendirmesi yaptığım portlar açık olarak gözükmemekte. :smiling_face_with_tear:

Dikkat edilmesi gereken bir konu da doğru adrese yönlendirme. Yönlendirme hedef istemcinin ip adresi sabitlenmeli. Bir diğer sorun çıkartcak konu routerin wan-lan izolasyonu yapması olabilir. Güvenlik kısmından kapatmak gerekebilir.

Merhaba, öneriler için teşekkürler. Hedef istemcinin (kendi bilgisayarım olduğunu varsayıyorum) IP adresi sabit, aynı zamanda WAN-LAN için olan firewall kapalı.

wireshark ile bağlantı arayüzünü izleyin. Ayarladığınız porttan paketlerin gelip gelmediğine bakın size kesin bir sonuç verecek :slight_smile: Sorunu tam tespit edelim.

Merhaba, öneriniz için çok teşekkürler, Wireshark’ı öğrenmek biraz zorladı ama hiçbir port sitesinden açık olarak göremediğim portlardan paket geldiğini gördüm. Portları test ettim ve şu an sıkıntısız çalışıyorlar :slight_smile:

Teşekkürler sevindim :slight_smile: