Port yönlendirme çalışmıyor

no-ip den DDNS ayarı yaptım, bilgisayarım için 8080 portunu açtım fakat local ip den bağlanabilmeme rağmen dışarıdan bir türlü bağlanamıyorum. lütfen yardımcı olun

@tnetwork @moderators

Merhabalar, port açabilmeniz için statik IP hizmetine sahip olmanız gerekiyor. Eğer statik IP hizmetinizde sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, açacağınız bir deneme portunu (halihazırda açtığınız 8080 portunu da taratabilirsiniz eğer HTTP sunucusu çalıştırıyorsanız) bu site üzerinden statik IP adresinizi girerek taratabilir misiniz? Eğer burada portunuz açık gözüküyorsa, sorununuz DNS taraflı olabilir. Normalde dinamik DNS hizmetlerinde yaptığınız ayarların, Google ve Cloudflare gibi DNS sunucularına yansıması 1 güne kadar sürebiliyor (önbelleğe alınmış girdilerden dolayı). Bunu da bilgisayarınızdan komut penceresini (cmd) açarak “nslookup domain” komutuyla kontrol edebilirsiniz. Normalde bu komuta cevap olarak statik IP adresinizin dönmesi gerekiyor.

Eğer yaptığınız DNS değişikliklerinin uygulanmasını beklemek istemiyorsanız, domain çözümlemesini direkt olarak root sunucularından yapmanız gerekli ki bu da kendi DNS sunucunuzu kurmanız gerektiği anlamına geliyor.

Eğer linkini eklediğim sitede portunuz kapalı gözüküyorsa, statik IP tanımınızda sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda yetkililerimiz statik IP tanımınızı kontrol edebilirler.