Port Yok. Ne yapabiliriz?

Merhaba. Yeni satın aldığım eve bir kaç haftaya taşınacağım. Binada tt fiber var. Yaklaşık 2-3 hafta önce kontrol ettiğimde sorun yoktu fakat dün abone olmak için mh ile konustum ve temsilci bana port olmadıgını belirtti. Benim dairem A blokta denemek için B bloktan sorgu yaptım orada port sorunu yok alt yapı görünüyor. Bloklar yan yana ama birinde port var diğerinde yok üstelik bizim blokta 15 dairenin neredeyse yarısıda internet kullanmıyor kontrol ettiğim kadarıyla. Bu durumda ne yapılabilir? En hızlı şekilde port eklenmesi nasıl sağlatılabilir?

Fiberde port sorunu olmaz diye biliyorum.

Altyapı Port Bilgisi buradan sorgulama yapıp sonucu bizimle paylaşır mısınız?

Bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü ile iletişime geçip altyapı port bilgisi almak istediğinizi belirtirseniz sistemden size bilgi vereceklerdir.

TT musteri hizmetleri ile görüştüğümde (abonelik baslatacakmis gibi yapıp) bana eger abonelik on basvuruau alirsak port islemleri hizlanir dediler. Sizce tt kendine abone olmak isteyen biri olunca bu konida daha hizli adim atabilir mi? İs saatlerinden dolayi tt ilce müdürlüğüne gidemiyorum.

Bu da bir yöntem fakat tavsiyem müdürlüğe gitmenizden yana. Müdürlükte çok kısa bir süre içinde çözülecektir. İsterseniz TT müşteri hizmetleri ile görüşün müdürlükten bilgi alıp size geri dönüş yapsınlar.

yarin tt ile bi goruseyim bakalim bu durumu umarim cabuk hallolur cunku 2 hafta sonra kesin tasinmis olucam internetsiz durum vahim olur evde.

Birde btkya sikayette bulundum bakalim ne cevap gelecek yada gelecek mi.

Ortalama 10 iş günü içerisinde dönüş sağlanır.

Fiber altyapıda port sorunu olmaz çünkü her daireye ayrı kablo gelmektedir. Sistemsel bir sıkıntı olması muhtemel. Baran Bey’in verdiği link üzerinden B bloğun altyapısını sorguladığınızda çıkan sonuçta fiber mi yazıyor yoksa vdsl2 mi? Telekom vdsl2 altyapıya da fiber diyor çünkü… Eğer öyleyse port sıkıntısı var demektir.

1 Beğeni

Bende sizin bildiginiz gibi biliyorum ama port sorununun bagli olunan saha dolabi veya santralden dolayi olduguju söyledi hem TurkNet hem tt musteri temsilcisi. B blokta sorguda fiber cikiyor ki zaten binada fiber var onunla alakali bir sorun yok.