Port açmak

Modemimde port açıyorum güvenlik duvarını devre dışı bırakıyorum ama nedense canyouseeme den baktigimda portun kapalı gözüküyor. İlla statik ip almak zorunda mıyım port forwarding için ? Bilgisayarımda server kurmaya çalışıyorum.

Merhaba,

Dediklerinizi statik IP olmadan yapamazsınız.

Merhaba,
Eskiden bu isteğinizi dinamik DNS siteleri rahatlıkla yapabiliyorduk ancak IPv4 adreslerinin tükenmekte olması sebebiyle tüm servis sağlayıcılarda cgnat denen bir uygulamaya geçildi.

Cgnat’ın çalışma prensibi de bu sınırlı sayıdaki IPv4 adresini birden fazla kullanıcıya tahsis edebilmektir. TurkNet bir ip adresi alır ve kendi içerisinde o ip adreslerine birden fazla sanal ip ataması yapar. Senin modemin aynı port yönlendirmede olduğu gibi kendi ip adresi ile TurkNet’e gider ve TurkNet ortak ip adresi ile veri trafiğini gerçekleştirir. Tekrar senin modeminle de kendi içerisindeki sanal ip adresi iletişim kurarak verileri aktarır.

2015 yılında smile ADSL (eski d-smart internet) ile bağlanırken müşteri hizmetlerini arayarak cgnattan çıkabilmiştim ancak bildiğim kadarıyla turknette isteğe bağlı olarak çıkılmıyor.

Ve tüm bunlara rağmen hala IPv6 neden yaygınlaştırılmıyor anlamış değilim.

@ckk 'nin da belittiği gibi ya statik ip kiralamalı veya port yönlendirme destekleyen bir vpn hizmeti satın almalısınız.

yani statik ip almam gerekiyor değil mi sercan bey

Evet yerel makinenize port yönlendirme ile uzaktan erişebilmek için statik IP hizmeti kullanmanız gerekiyor.