Pingim Çok Yüksek Nasıl Düşürebilirim?

Pingim çok yüksek bufferbloat testi yaptım ama değerler epey rahatsız edici düzeyde çok yüksek çıkmıştı sonuçları. 50Mbps’lik paketi kullanıyorum, bu sorunu nasıl çözebilirim? bilen var mı Kullandığım ZYXEL modem oradan ayar yapabilir miyim kimileri oradan QoS ayarı yaparak düzeltende olmuştu ama QoS ayarları çok karışık geldi bana birde sınırlandırmak falan gerekiyormuş, yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim. ( Not: Bu arada VDSL alt yapı türünü kullanıyorum, ona göre söylerseniz sevinirim. )

Buradan da bir video linki bırakıyorum buradaki videodaki arkadaşda yaptı aynısı ve adam 0 Ping falan alıyor her şeyde ve dediğine göre bir kişi indirme işlemi veya yükleme işlemi yapsa dahi 1 ping bile artmayacakmış söylediğine göre buyurun video linki https://youtu.be/v_rxfiz5Ujs Nasıl yapabilirim onun yaptığı aynı şekilde.

1 Beğeni

Selamlar @x_Mello_x, modeminizin modelini ve yazılım sürümünün detaylarını iletirseniz @tnetwork @moderators ekipleri yardımcı olmak isteyebilir.

kusura bakma yoğunluktan dolayı daha şimdi görebildim yazıyorum hemen
Modem modeli ZYXEL VMG3625-T50B modelidir yazılım sürümü ise: V5.50(ABPM.7.3)G0

Nasıl çözülebilir bu durum?? cevap alabilirsem senirim.

Selamlar @x_Mello_x, Statik IP ve Qos ayarı olan güçlü bir modem satın alabilirsiniz.

Kullandığım modem QoS’u bunun iyi değilmi güçlü değilmi yani?? ayrıca ben Türk Telekomdan TurkNet 'e geçtim ve TT deyken bu kadar ping sorunu yaşamıyordum TurkNet 'e geçtim geçelim baya ping sorunu yaşamaya başladım ve hatta o konuda çok fazla destek kaydı’da açtım ama ne yazık ki pek istediğim sonucada alamadım çözüme de kavuşturmadılar, ve forumda görüyorum ki bunu yaşayan bir tek ben değilim bir çok kişide bu durumdan hem rahatsız hem mustarip birde mağdur, türknetin bence kendileri bu sorunu kökten çözmeleri gerekiyor, gerçekten türknetin ping değerleri hem fazla hemde ne yazık ki üzücü derecede kötü online oyunlarda çok negatif yönde etkiliyor maalesef.

Ping konusu sağlayıcıların direkt olarak müdahale edebildiği bir konu değil. Bu değerleri etkileyen çok fazla faktör var.

  • Arka plan aktivitesi
  • Bölgedeki yoğunluğun artması
  • Santralde kapasitenin düşmesi
  • Genel arıza ya da çalışma
  • Bakır kabloların oksitlenmesi
  • Oyun sunucularındaki yoğunluk
  • Bilgisayarın ve modemin yazılımsal/donanımsal sorunları

Anlıyorum, fakat ben kişisel sorun kaynaklı olduğunu düşünmüyorum en azından kendi açımdan için söylüyorum diğer kişileri bilemem, tabi ki dediğiniz ihtimallerde olası bir durum ama sorun kişisel değilde firmasal kaynaklı ise en kısa zamanda bu sorunu kalıcı bir çözümle müşterilerini sunup bu rahatsız edici durumdan kurtarmalı diye düşünüyorum.