Merhaba, şu an Balıkesir’deyim ve bulunduğum evde TT Fiber var, buraya geçen yıl Türk Telekom’dan internet almıştım, o zamanlar İstanbul’a erişim sürem 9 ms’ti. 9 ping ile İstanbul sunucusundan Valorant oynuyordum.
Bu sene aynı evde TurkNet internet aldım, fakat İstanbul’a erişim sürem 20-22 ms civarında oluyor, belki düzelir diye Statik IP de satın aldım ama yok, Valorant oynuyorum pingim 22ms. Yani geçen sene 9 ms aldığım yerde pingim 22 oldu.
Türk Telekom’un 9mste eriştirdiği İstanbul’a TurkNet olarak 22 ms sürede eriştirmeniz oldukça can sıkıcı bir durum. Bu durumda ne yapabilirim ?
Geçen yıl aldığım Valorant Ekran Görüntüsünü ekliyorum.
Abone numaram 4036010
bende 22 ms çok diye TurkNet 'e geçiş yaptım 37 nin altına hiç düşmedi bu sorunu hala çözecekler
kısaca pek birşey bekeleme
20-22 ms gelirken yükske diyordum, bu sabah kalktım ping 26ms olmuş İstanbul’a. Giderek kötüye gidiyor
Selamlar @fibergiga, DNS veya VPN kullanıyor musunuz? https://forum.turk.net/t/ping-ve-paket-kayiplarini-nasil-cozebilirim-cevaplar-burada/ konusuna göz atmanızı rica edeceğim.
1 Beğeni
DNS veya VPN kullanmıyorum, kendim haberleşme mühendisiyim, bu ping yüksekliği TurkNet’in kendi erişimden kaynaklanıyor. Gerekli Tracert sonuçlarını da paylaşabilirim, ama ping böyle yüksek olursa pingi daha düşük alternatif bir firmaya geçmeyi düşünüyorum.