Pıng sorunu

Merhaba,
Superonline’da yaşadığım ping sorunundan dolayı keneetic modem alarak TurkNet’e geçtim,keneetic firması modem ayarlarını uzak bağlantı ile sağlamasına rağmen +30 ping alıyorum,bu ping probleminin nasıl çözebilirim?Çözemediğim taktirde TurkNet’i iptal ettirip boş yere modem almış olacağım destek lütfen…

Selamlar, Ping değerini etkileyen pek çok unsur söz konusu. Bunların en başına uzaklık konusunu ekleyebiliriz. Öte yandan bağlantı tipi, internetin güncel durumu ya da internet sağlayıcısı gibi etkenler de Ping değerini doğrudan ya da dolaylı yoldan etkiliyor.

İsterseniz bu durumu performans sorunu kategorili bir destek kaydı açarak ekibimize iletin. Ekibimiz hizmetinizi ve hat detayınızı kontrol etsinler. Size geri dönüş yapacaklardır.

Yaşadığınız şehir ping sorununu değerlendirmemiz için önemli, hangi şehirde yaşıyorsunuz ? Hangi oyunda ping sorunu yaşıyorsunuz, speedtest üzerinde kaç ping alıyorsunuz ?

Hangi oyun muhtemelen mobil oyun hatta isim vereyim Mobile Legends :sweat_smile: Ben de TurkNet’e geçeli 2 hafta oluyor.Aynı sorun bende de var

Merhaba,
Gaziantep’te ikamet ediyorum,
Speed testte +20ms bufferbload da ise +30ms gösteriyor,
Kabloyla bağlantı sağlıyorum, mobil oyun değil TurkNet’e geçme sebebim speed teste gözüken ping değerinin +20’lerde olması zaten şuan için bu ping değeri kullanıma amacımı karşılamıyor,mevcut sağlanan internet hizmetine kıyasla çok yüksek performansda bir modem aldım modem de elimde patlayacak gibi gözüküyor

İstanbul’daki bir sunucuya bağlanıyorsa 20-25 ping normal, ama bölgenizdeki bir sunucuya bile 20 ping alıyorsanız bir sıkıntı olabilir.

Testleri nperf veya tracert üzerinden kıyaslar iseniz daha net bir sonuç alırsınız. İnternet servis sağlayıcıları farklı rotalar kullanabilir bu durumda erişim yolunuz uzayabilir veya kısalabilir.