merhaba ben şuan 50/8 paketini kullanıyorum hız testi yaptığımda herşey normal çıkıyor ping dahil ama oyuna giriyorum türk sunucusuna pingim 70 den aşağı düşmüyor hep sabit farklı bir türk sunucularındada denedim aynı diğerleri 5 10 ping alıyor ben 70 pingle oynuyorum istanbulda oturuyorum.
alperenatıcı yardımcı olurmusun reis.
Aynı sorun var , turk sunucularında normalde , 5 ile 15 arası aldığım pingler min 60 lara geldi. Anadolu Yakası / İnkilap Santrali.
Bağlı olduğunuz ip de yoğun trafik olabilir. Modemi kapatıp tekrardan açıp ip değiştirebilirsiniz. Bununla uğraşmak istemiyorsanız da statik ip kullanmaya devam edebilirsiniz.
Merhaba sorun bana özgü değil Anadolu yakasındaki 2 TurkNet kullanan arkadaşıma sordum onlardada aynı problem hız testinde herşey normal oyuna giriyorum Türk sunucusuna 70 sabit Pingim var bu olay 2 günden beri böle statik ip aldım deneme amaçlı düzeldi 5 Ping alıyorum statik ipyi iptal ettiğimde ise yine sabit 70 ping alıyorum sadece bende sorun yok Anadolu yakasında yaşayan TurkNet kullanıcıları içinde geçerli ip kaynaklı ping sorunu yaşıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz normalde 5 ping alıyordum hep
Selamlar @erenn28tr, ping konusu sağlayıcıların doğrudan müdahale edebileceği bir alan değil. https://forum.turk.net/t/ping-degerleri-hakkinda-aydinlatma/ konusu size yardımcı olacak.
Örnek yöntemler;
- İç tesisatımı cat6 kablo ile yeniledim
- Yeni güçlü bir modem satın aldım, modem ayarlarından Qos ayarları yaptım.
- Kablolu bağlantı sağladım ve oyun sırasında ağdaki kullanıcıların kullanımını yapılandırdım (Ağda farklı kullanıcılar upload download yaptığı için anlık ping ve paket kaybı yaşanıyordu)
- Oyunu kaldırıp temiz kurulum yaptım.
- WiFi ve Ethernet driverlarını güncelledim
- Oyun sırasında diğer tüm uygulamaları kapattım (bazı uygulamalar download ve upload yapabiliyor, görev yöneticisinden kapatmak gerekebilir.
Ping ve paket kaybı sağlayıcıların doğrudan müdahale edebildiği bir alan değil. Destek kaydı oluşturulduğunda santralden ankastre kutusuna kadar inceleme sağlanır. Bu alanlarda tespit edilen problemler giderilir. Destek kaydı ile birlikte bu alanların kontrolü sağlandı ise geri kalan süreç kullanıcı tarafında incelenmesi gerekiyor.
Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları da kapatalım.
- Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç
- Açılan Çalıştır penceresinde, “msconfig” yaz ve Tamam’a tıkla
“Hizmetler” seçeneğine tıkla - Burada bulunan " Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle
- Listede bulunan tüm hizmetleri seçip “Tümünü devre dışı bırak” butonunu tıkla
- "Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla
- Bilgisayarını yeniden başlat
Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin. ^^
Senden bir de IPv6 adresini kapatmanı isteyeceğim. Bunu nasıl yapacağına anlatan bir video aşağıya bırakıyorum.
İnternet Protokollerinin Ayarlanması
Aynı şekilde DNS kısmını da kontrol edelim.
- Windows tuşuna bas.
- “Denetim Masası” yaz.
- "Ağ ve İnternet"i seç.
- “ Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne” tıkla
- Gelen ekranda sol tarafta bulunan; “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” seçeneğini seç.
- Aktif olarak kullandığın bağlantıların burada olacaktır. Kullandığın bağlantıya çift tıklayıp gelen pencerede “Özellikler” seçeneğini seç.
- İnternet Protokolü sürüm 4’ü seçip tekrar “Özellikler” seçeneğini seç.
- Gelen ekranda "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seç.
- DNS olarak; 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 kullan lütfen.
Ethernet kablosu kullanmanda ping sorunlarının çözümünde oldukça yararlı olacaktır.
alperenatıcı reis bi yardımcı ol be
Yukarıda paylaştığım makaledeki işlemleri yaptınız mı?
reis onla alakası yok ben sana sorunu söledim statik ip alınca 5 ping alıyorum iptal edince 70 ping türk sunucusunda sabit pendikte oturuyorum anadolu yakasında oturan 3 arkadaşımdada aynı sorun var 3 gün önce oldu bu olay yani sizin verdiğiniz yöntemin pek işe yarayacağını zannetmiyorum hocam ip kaynaklı bu sorun tek bende değil yani
Bugün pingploter ile yaptıgım testlerde , sadece türk oyun sunucularında problem olmadıgını gördüm.
normal sitelere baglantılarda da ping problemi var. oyun oynıyanlar bunu fark edebiliyor ama normal internete dolaşan insanlar fark etmiyor.
radore.com sunucularına turk.net üzerinden yaptıgım testlerde ortlama 50ms , turktelekom üzerinden yaptıgım testlerde 12ms, vodofon üstünden yaptıgım testlerde 13ms degerler aldım @alperenatici
sonra başka siteleri denedigimde de aynı sıkıntıların olduğunu gördüm. genel bir türkiye içinde ping probleminiz var . oyuna özel bir şey degil. istanbul anadolu yakası için konuşuyorum bu arada.
evet doğru sölüyorsunuz bende anadolu yakasındayım bendede aynı problem 70 sabit ping nedir ya türk sunucusunda 3 gün önce oldu hala devam ediyor 5 10 ping arası gidip geliyordu normalde oyun zevkim kalmadı statik ip alayım dedim deneme amaçlı 5 ping oldu düzeldi iptal edince 70 ping sabit devam sorun ip kaynaklı alperen bey ama TurkNet hiç yardımcı olmuyor
yok galiba, 2 haftadır düzeltmediler.
Rica etsem forum profilinize müşteri numaranızı tanımlar mısınız?
@alperenatici turktelekom üzerinden yaptıgımız çıkışlarda 1mbit download bile ulaşamıyoruz.