Ping sıkıntısı

Download hızım yükselip düşüyor ve oyunda ping sıkıntısı yaşıyorum buna nasıl çözüm getirebilirim ?
Bundan 2 ay önce falan download hızım 120 -140 mbps civarlarındaydı neden bu kadar düşüş yaşadım onuda anliyamiyorum

Merhaba snr değerin sınırda kablo diyecem ama hat zayıflaman düşük port sorunu yaşıyor olabilirsin arıza kaydı açtırıp bir baktır derim ping sorununda hat değerin belirlenen hızdan düşük olduğu için

1 Beğeni

Kablolu mu kablosuz mu ping sorunu yaşıyorsunuz ? Tahminimce TT modemi bu :slight_smile:

Santrale mesafen nedir ? Ping sıkıntısın dan kastın nedir ? Oyunda bir anda pingler 1000 lere 2000 lere mi fırlıyor ? Yoksa 20 ms alırken 30 mu almaya başladın ? Hızım sürekli değişken demişsin. Sürekli değişken olan hızda artış, mesela 84 mbps iken 90-100 gibi değerlere mi fırlıyor ? Yoksa 84 iken 88 falan mı oluyor ?

1 Beğeni

20 ms ile oynuyorum birden 200 300 oluyor sonra tekrar iniyor bu ms sorunu dakikada 3 4 defa tekrarlaniyor. Santrale mesafem 68 metre

Kablosuz Tplink w9970 kullaniyorum

Masaüstü PC’ de wifi adaptörü ile mi oynuyorsunuz, laptop la mı ?

Telefondan Pubg oynuyorum

Anladım. Farklı bir modem ile deneme şansınız varsa bir dener misiniz… Sorun wifi kaynaklı gözüküyor. Hat değerleriniz gayet iyi duruyor.

Farklı modemim yok hız düşümü olmadan once böyle bir sıkıntı yoktu hız düşümü olduktan sonra bu sıkıntı çıkmaya basladi

Şimdi buradan baktığımız da santral mesafen çok iyi. Hat değelerine bakıyoruz burada da bir sıkıntı gözükmüyor. Hata alıyor musun diye bakıyoruz o tarafda da bir hata gözükmüyor. Zamanında senin yaşadığın problemi TD W9970 V3 model modem de yaşamıştım. Telefon sıfırlamıştım düzelmişti. Sonra modem değişince pingim de 5 ms lik düşüş yaşamıştım. Şuan buradan gözüken tek problem dediğim gibi modem veya telefon olarak gözüküyor. Hattınızın detaylı incelenebilmesi için Online İşlemler - TurkNet den bir destek kaydı oluşturur musunuz ? Arka planda teknik destek ekipleri bir incelemede bulunsunlar. Port da belki sorun olabilir.

Daha once cok actim hic cozume ulasmadi bende modemden diye dusunuyorum sanırım değişim zamani geldi

Bence de büyük ihtimal öyle gözüküyor. TT nin verdiği bu TD W9970 v1 v3 modemleri genel olarak sıkıntılı. Gerçi beni baya baya gotürdü ama ne zaman yüksek hızlı internete kavuştum verim ve performans düştü. Boş yere size direk modem diyip değişim yapın demek istemem o yüzden deneme şansınız varsa bir baska modem ile deneyin dedim… Diğer türlü illa alacağım derseniz 5GHZ destekliyorsa telefonunuz ve mobil de de pubg oynadığınızı varsayarsak 5ghz destekli bir modem bakın derim :slight_smile: Malum pubg mobil de wifi kopup geldiğinde veri değişimi yüzünden BAN yemenizi istemeyiz :slight_smile:

1 Beğeni

Anladım, Teşekkürler :relaxed:

O modemi değiştir veya komşularından denemelik modemini isteyebilirsen bir dene 9970 modemin 1.2.3. versiyonlarının hepsi sorun yaratıyor.

1 Beğeni