ping jitter sorunu

merhaba, warzone oynarken ping jitter yapıyor. yani bi saniye içinde 10 kere 10-15 ms gidip geliyor ve ping çok yüksek. TurkNet vdsl kullanıyorum. ben izlediğim başka hiç kimsede ping in bu kadar oynak olduğunu görmedim. genelde sabittir veya bi kaç saniyede bir 4-5 ping değişir. 56 dan 60 a gider bekler mesela sonra yine 56 ya düşer. bende ise uçuyor anlamadım. sebebi nedir açaba.

lan ile bağlıyım
modem tp-link vdsl2 TD-W9970 (fakat ısıdan sararıyor gide gide)

şimdi pahalı modeme para vermek istemiyorum sorun o değilse.

Başka oyunlarda bu şekilde jitter sorunu ile karşılaşıyor musunuz?

Merhaba, tek bir oyun da oluyorsa sunucu kaynaklı bir durum olabilir, diğer oyunlarda da durum aynıysa hat değerlerinizi bir paylaşın bakalım.

1 Beğeni

evet bazen oluyor. hat değerlerini nasıl paylaşayım?

Bide ps4 olsun yeni xbox olsun fark etmiyor. Download hızlarıda cok oynuyor

Marka/model olarak aratın internette mutlaka bulursunuz veya "192.168.1.1>Yönetim>Sistem Günlüğü/Trafik>DSL Günlüğü gibi kısımdan erişebilirsiniz.

1 Beğeni


tam nerden yapcam. bulamadım

Sorun modem kaynaklı gibi. Paket yönetimi konusunda sıkıntı yaşıyor olabilir cihazınız. Ping’in arttığı zamanlarda ağda aktif başka istemcilerin ani yük çekmeleri mevzu bahisse veya çok istemci varsa hız kısıtlaması yaparak cihazların yoğun trafiği nedeniyle oluşan darboğazın önüne belki geçebilirsiniz.

1 Beğeni

Wifiden bağlı cihazlar anlık yükseltir muhtemelen tek kullanmıyorsunuzdur interneti. Eğer sadece siz kullanıyorsanız modemi değiştirmeniz sağlıklı olur

Ankastre ölçümü yapınız.
Ankastrede de aynı oranda hat zayıflaması varsa port arızası olabilir.
Simetrik zayıflama var çünkü

1 Beğeni

wif ve usbyi kapatmıştım. kabloları değiştirdim. wifiden de denedim. hep aynı sonuc. şimdi yeni zyxelvm1312-t20b modem geldi. oda fark etmedi. beyaz olan eskisi bildiğin sap sarı olmuştu ısıdan. acaba daha pahalı bi modem fark eder mi? asus modemleri var 400 küsür. ankastre ölçümünü ben mi yapcam TurkNet mi gelecek?

İster modemi bağlayıp siz yapın.
İster elektrikçi çağırıp baktırın.
İsterseniz TurkNet yerinde destek ekibi talep edin.
Karar sizin.

yeni modemi takınca her seferinde packet loss vardı çıkardım eskisini taktım. yenisi ucuz modemdi zaten. geri verip daha kalitelisini alacağım. olmazsa ankastre port değisimi fln istiyeceğim. bizim binadi tüm daireler 100 mbits fiber destekliyor diyor altyapı testinde fakat bana TurkNet benim daire sadece 42 destekliyor diyor.

Binada fiber aboneler varsa sizde fibere geçebilirsiniz.

TurkNet sitesindeki altyapı sorgulaması binadaki her daire için 100 mbits fiber var diyor fakat müş. temsilcisi en fazla 42 destekliyor dedi benim hat için. yine TurkNet sitesinde temmuza kadar hız sınırlarını kaldırcakları yazıyordu ayda 95 tl ye.forumda yetkililer var sanırım.
biri yardımcı olsa?