Ping(gecikme süresi) Sorunu

Merhaba, 1 hafta önce TurkNet’e geçiş yaptım. Uzaktan çalıştığım için bazen bağlantı kopmalarım mevcuttu o yüzden TurkNet fiberi tercih ettim. Bağlantı hızım/download’da problem yok. Bağlantım artık kopmuyor bu konudan memnunum.
Fakat gelelim işin içinden çıkamadım soruna. Çok sık oyun oynayan birisi değilim arada bir LOL isimli oyunu açıyorum. Oyun içinde etrafımda özellikle saldırı anında ortam kalabalık olduğunda ping değerim 2000ms değerlerine kadar bile ulaşabiliyor. Kısacası oyun oynatmıyor sürekli donuyorum.
2 defa destek kaydı açtım.
İlkinde ping’e müdahele edemiyoruz cevabını aldım… Bana en iyi modem ayarları için bir link bile gönderdiler :slight_smile:
İkinci destek kaydında saha ekibine yönlendirdiler. Sağolsunlar aradılar modemi vs resetlememi söylediler. Dns ayarlarımı dahi değiştirdim denedim düzelecek mi diye… Hepsini denedim ama sorunum halen devam ediyor.
Modemim yan odada duruyor arada sadece 1 duvar var.
Cidden pişman oldum bu sağlayıcıyı seçtiğim için.
Eski sağlayıcım kentnet 20mbps(yaklaşık 8 civarı alabiliyordum) hız veriyordu, oyun içi maksimum ping değerim herhangi bir download/başka bir internet tüketimi olmaksızın 20/30ms ping değerleri alıyordum.

Açtığım destek kaydı numarası: 50798548

@EFG hocam ilgilenir

onun dışında son zamanlarda kullanıcılardada ve bendede 1 gün öncesine kadar internette dalgalanma oluyordu suan düzeldi galiba bende iyi gibi net tabi sadece bende düzelmesi önemli değil.

1 Beğeni

Merhaba @aliaygor, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Ping değerleriniz internete kaç cihaz bağlandığı, oynadığınız oyun sunucularının konumu,ve sizin sunucuya olan uzaklığınız, binanın tesisatı ve altyapı kalitesi gibi etkenlerden dolayı değişkenlik gösterebiliyor :frowning:
Bu destek kaydınız ile ilgili bende ilgilenerek size yardımcı olmaya çalışacağım. Sorun yaşadığınız zaman bize tracert ping testi yapıp iletir misiniz?

3 Beğeni

Ping nedir? Oyunda nasıl bir etki yaratır ping.mp4 — Yandex.Disk

3 Beğeni

@aliaygor, müsait olduğunuz zaman sizden geri dönüş bekliyorum :slight_smile: Tracert testi hakkında bir bilginiz yoksa ben size yardımcı olabilirim.

3 Beğeni


Öncelikle ilgiliniz için teşekkürler. farklı bir istek atmam gerekiyorsa onu da deneyebilirim.
Testte problem yok gibi görünüyor. Buna benzer bir kaç test daha yaptım fakat problem çıkmadı. Oyun içinde yaşıyorum problemi.
İyi Çalışmalar

Bu ekran görüntünüzü kaydınızın içerine ekler misiniz? Oradan takip etmekte fayda var.

2 Beğeni

ekledim kontrol edebilirsiniz

Teşekkürler. Arkadaşlarıma durumu iletiyorum. En kısa süre içerisinde size geri dönüş yapılacaktır.

1 Beğeni