Ping değerleri ve pingi azaltma yöntemleri (Fikir Paylaşımı)

Herkese selamlar, bundan 3-4 sene önce hatırlıyorum ping çok da umrumda olmazdı. Ne zaman iş oyunlarda rekabete bindi o zaman yasuo ile (league of legends oyununda bir karakter) e q flash e q w r kombosunu verimli atabilmek için nasıl daha az ping alırım diye kara kara düşünmeye başladım :slight_smile: (bilmeyenler için bahsettiğim kombo 1.5 saniyede gerçekleşen 7 tuş basımlı, 3-5 sağ tıklamalı bir kombo)

Ping’imi düşürmek için attığım adımları paylaşayım:

-Eskiden wifi ile bağlanırdım. Teoride ping sadece 2-3 ms oynasa da aradaki zıplamalar çok fark ettiriyor. Artık kesinlikle kablosuz bağlanmıyorum. Kablo candır.

-Oyun içerisinden hareket öngörme ayarını açtım. (Direkt olarak pingi düşürmüyor ama hareketlerinizi öngördüğü için hissedilen gecikme azalıyor.)

-Ağa bağlı gereksiz cihazların bağlantısını kestim. Wifi ile bağlanan cihazları 2.4 ghz ağa bağladım ki yüklü veri çekemesinler :smiling_imp:

-Denemedim ama aldığım duyumlara göre statik ip almak pingi düşürebiliyormuş.


TT Fiber Altyapısında 100mbps Osmaniye İlçesi

Lol 33-37 ms

Cs Go (sunucuya göre değişmekle birlikte ortalama) 40-110 ms

GeforceNow Türkiye Sunucusu (birkaç kere denedim, ciddi test etmedim) 20-40 ms >50 mbps


Sizlerin aldığınız değerler neler? Hangi altyapıda, hangi pakette, hangi şehirdesiniz?

Ping’i düşürmek için başka tavsiyeleriniz var mı?

Ping değerinin yüksek çıkmasının genel sebebi bilgisayar ve modem bağlantısı, bilgisayarda bulunan zararlı yazılımlar, anti virüs programları veya arka planda indirme işlemleri olabilir. Aynı zamanda modeme bulaşan zararlı yazılımlar nedeniyle sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle öncelikle modeminizi ve bilgisayarınızı detaylı kontrol etmelisiniz. Sorununuzun devam etmesi halinde Online İşlemlerden kayıt bırakabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben de Osmaniye Kadirli de oturuyorum VDSL altyapim 75 mbps kullanıyorum pingler hemen hemen aynı İstanbul a uzak olduğumuz için öyle
LoL ve vali da 15 ping olsa bile 35 olsa bile farkı hissetmezsin, CS için ise TR sunucusu açılırsa çözülür

1 Beğeni

tt fiber altyapısında speedteste TurkNet sunucusuna test sonucunu paylaşabilir misin

1 Beğeni

Samsun’da ping değerlerim oyunlarda vesaire çok değişmeden İstanbul lokasyonlular için ortalama 18-20 ms. CS’de 65-75 arası değişiyor en yakın server. Ancak CGNAT dolayısıyla bazen yüksek ping aldığım alt IP blokları olabiliyor. Şu an için hangi serilerin buna neden olduğunu bilmiyorum. Halihazırda 3 gündür 212.125.x.xx bloğundan bağlıyım ve google’a olan pingim 65-70 civarı çıkıyor. Normalde bu değerin 25-30 bandında olması gerekiyor. O IP bloklarına denk geldiğimde burayı güncellerim. Statik IP’de de sorun hangi bloktan IP verildiğine göre değişiyor sanırım. Kimseye kesin çözüm budur diyemem o nedenle.

Edit: 31.223.x.xxx bloğunda da yüksek ping alırken demin gelen 159.146.x.xx bloğunda pingin 30 seviyesine düştüğünü fark ettim google için. Diğer arkadaşlar da denerse bu şekilde ilerleyebiliriz.

1 Beğeni

Exitlag programını kullanıyorum discord da ve r6 da yaklaşık 10-15 ms düşüş oluyor. Program olmadan r6 da 70-75 ms discord da ise 75 ms alirken programı açınca pingim ikisinde de 60-65 ms’e düşüyor

2 Beğeni

Ben samsun İlkadımda oturuyorum İstanbul’a 16-18 arası ping alıyorum ama Google’da hiç 30 u gördüğümü hatırlamıyorum hep 60 civarı ping var ve farklı IP aldığımda sonuçlarımın değiştiğini hatırlamıyorum. Sen fiber hattı ile mi hizmet alıyorsun

1 Beğeni

Yok hocam VDSL benim de. Ama buralarda herkes Superonline’da sanırım benim değerlerim gece gündüz arası pek değişiklik göstermiyor. Bazı IP bloklarında 30 bazılarında 60ms alıyorum. Sabahtan beri birçok blok denedim spesifik olarak şunlarda var diyemem.

Misalen 31 ile başlayanların 3 tanesinde 60 ms birinde 30ms alıyorum. 156 ve 159 ile başlayanlarda da 60ms olan oluyor ancak onlarda 30ms alabildiğim ip’ye bağlanma ihtimalim daha yüksek. Ara ara sınamalara devam edicem. Ekran kayıtlarını alıyorum. Paylaşırım mantıklı bir çıkarım elde edersem.

2 Beğeni

Açarsın bir konu serinleriz

Ping için sizin yapabileceğiniz kayda değer bir işlem yok maalesef :frowning: Modemde vs. problem yoksa sizlik bir durum yoktur zaten, İSS ile görüşmeniz gerekir ama Osmaniye’den İstanbul’a ping süreleriniz bana gayet normal geldi. İstanbul’dan İstanbul sunucusuna insanlar ortalama 20 MS alıyor, 2-3-5 MS alan var ama onlar fiber veya sunuculara çok yakın. Siz Osmaniye’den İstanbul’a ping yolluyorsunuz bence bu değerler normal. Ve fiberden hizmet alıyorsunuz, daha da iyisi yok :smiley:

3 Beğeni

Kendisine katılıyorum fiberi yakalamışken dur yerinde :joy:

Yerimdeyim yahu, Türknetten memnunum. Gece kesintileri ve bazen yoğun zamanlarda (derbi akşamları vs.) yaşanan yavaşlama ve kopmalar hariç fiyat performans iss’si. Fakat gönül istiyor işte daha düşük pinglerde oynasaydık keşke.

Fakat, bir konunun farkına vardım. Aslında 30ms ile 10ms arasında insanın fark edebileceği büyük bir değişiklik olmayabilir. Oynanışı ping değil de bu pingin zıplamaları daha çok kötü etkiliyor. Yani stabil bir hat yeterliymiş aslında.

stabil 30 yada stabil 10 ping arasında birşey farketmezsin oyun normal seyrinde akar sadece seri oyuncuysan çok hafifte olsa bir gecikmeye maruz kalındığını hissedersin ki hissetmişsin. 1-2 ping oynaması ile 10-15 ping birden yükselip alçalması arasında ciddi fark var o da net bir şekilde belli olur
Birde bi TurkNet sunucusuna speed test sonucu atsan fena olmaz :slight_smile:

1 Beğeni

O aklımda, misafirim var şu an bilgisayar başına geçince atacağım.

1 Beğeni