Ayni bolgede bir arkadasim ile csgo maci girdik, o 59 ping alirken sunucuya (Turk Telekom Abonesi) ben 77 ms aliyordum. Tracert testlerinde falan bir sorunum yoktu ve 1-2 ay oncesine kadar istanbula 26 ms kadar aliyordum simdi bazen 28ms e cikiyor. Ayni bolgedeyiz o arkadas VDSL’de 59ms alirken ben FIBER’de neden 77-78ms aliyorum? Normal mi? Degilse ne yapmam lazim?
Selamlar @UndefinedAI, anlık bir problem yaşanmış olabilir. Problem devam ediyor mu? Hangi oyun özelinde sorun yaşadınız? Tracert testlerini buradan iletirseniz sevinirim.
Aynı dertten muzdaribim babacan. benim arkadaş 2 sokak üstümde 35/6mbps ile benden çok daha iyi pingler alıyor. Ne yapalım hep birlikte TTNet’e mi geçelim tövbemizi bozup bilemedim valla ama TTNet’in diğer servis sağlayıcılarından hizmet alanlara karşı bir garezi var o da açık. Umarım çözülür en kısa zamanda…
Turk Net’i hem kisisel olarak hem de butce olarak birakabilecegimi zaten dusunmuyorum. Bazen pingim csgo faceit sunucularinda 170’e kadar cikiyor ve 130-150 de sabit kaliyor ama gene de bu ISS’yi seviyorum. Turk Telekom zaten diger servis saglayicilara birebir kendi musterisi gibi destek verse kendisi 2 kat fiyat soylemezdi musterilerine
Suan gecenin bu vaktinde ping degerim gercekten de %40-%50 daha dusuk. 44ms aliyorum yani ayni bolgedeki VDSL kullanicisiyla ayni ping veya biraz daha dusuk. Ve CS:GO sunuculari ile Turk.Net sunuculari arasinda ping yukseliyormus. tracert testindeki son deger 7ms daha dusuk suanda ve bazi ms degerleri de daha dusuk ancak ben-Istanbul arasindaki ping ayni.