Ping değerim arttı

Yaklaşık 12 gün modemi kullanmadım şehir dışında olduğum için ve bugün modemi açtığımda eskiden 7-8 MS olan ping degerimin 15 MS olduğunu gordum neden artmış olabilir nasıl düşürebilirim TurkNet bu konuda ne yapabilir acaba

Kablolu bağlantı ile test etme imkanınız var mı?

1 Beğeni

Maalesef yok interneti bağlattığımdan beri wifi ile kullanıyorum ayarlar hiç değişmedi 12 gündür kapalıydı zaten modem

benim ping hep 25-30 arası keşke böyle olsa benimkide

Wifi ile yapılan testler tutarlı çıkmayabilir modemin etrafında sinyalin yayılmasını engelleyecek eşyalar bulunmamasına, modem konumlandırmasına dikkat ederek belirli aralıklar ile testler yapınız eğer sorun devam eder ise destek kaydı oluşturup durumu temsilciye belirtiniz arka planda farklı bir durum var ise kontrollerin ardından düzeltilecektir.

Merhaba @nemetrix666, size özel mesaj üzerinden yapmanız gerekenler konusunda bilgi vermiştim. Siz bir de bu hız testinizi kablolu bir şekilde bağlantı gerçekleştirerek yapıp bizimle paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Maalesef şuan bilgisayar yanımda değil bu yüzden yapamıyorum

1 Beğeni

Kablosuz yapmış olduğunuz hız testleri çok anlamlı değil ve net verileri vermiyor :frowning: Bu yüzden kablosuz hız testlerinizi baz alarak hareket etmek ve yorum yapmak çok doğru olmaz.

1 Beğeni

Şuana kadar kablosuz olarak aynı telefondan speedtest İstanbul TurkNet sunucusundan 7-8 MS alırken şuan 15-16 MS olması kafamı kurcaladi destek e yazdım fakat 85 MS ve üzeri anormal değerler sayıldığı için birşey yapamayacaklarını söylediler :frowning:

Modemin kablosuz Kanal ayarı değişmiş olabilir. Bu da komşularınızin kablosuz kanalları ile çakışıp Ping e neden olmuş olabilir. (Bu sadece bir tahmin)