Pfsense ipv6 turk.net ayarları

pfsense ipv6 turk.net ayarları nasıl olmalıdır teşekkürler. iyi günler. (modemim bridge modda) pfsense modem olarak kullanılıyor.

1 Beğeni

@tnetwork @moderators

Merhaba pfsense kullanmadım hiç ama yapmanız gereken pppoe bağlantınızın linklocal iletişiminin olup olmadığını kontrol etmek. Hizmet açıksa bir linklocal adres görünecektir. Daha sonra ipv6 dhcp client olarak perfix alın. İpv6 adreslerden bu prefixi ağa tanımlayın. ND yi aktif edin ve bukadar :grin:

hocam baya bir zaman geçti ama ben halâ ipv6 ya bağlanamadım. tüm turk.net abonelerine ipv6 açıldı mı teşekkürler. ben bir tel ndp tablosunda wan bacağı için incomplete yazıyor. wan bacağım ipv6 alıyor link local var. ne yapmam lazım.

Merhaba yönlendiriciniz slaac üzerinden ip alıyor sanırım. Wan ara yüzüne bir dhcpv6 istemci kurun ve prefix isteği olarak ayarlayın. Lan tarafına aldığınız bu prefixi ndp ile dağıtın.

fe80::6631:50ff:fe28:4802%pppoe0 (incomplete) WAN permanent dns boyle diyor ndp de prefix ndp ye nasıl dağıtılıyor acaba ?

Merhabalar, link-local olarak gözüken adres muhtemelen routerınızın kendi interface link-local adresi. Öncelikle bir destek talebi açıp IPv6 aktifleştirmeniz lazım. Daha sonrasında yukarıdaki mesajlarda da bahsedildiği gibi WAN üzerinde bir DCHPv6 client interface oluşturup prefix alın, aldığınız prefixi de lokal bir ağınıza atayın (muhtemelen otomatik olarak atanacaktır ama yine de manuel müdahale gerektirebilir). Birden fazla ağınız varsa ya /64 ötesine subnetting yapmanız lazım, ki bu durumda SLAAC kullanma şansınız kalmıyor lokal ağda, ya da NAT66 konfigürasyonu yapmanız gerekli. Daha öncesinde @A.OZGUR SLAAC üzerinden bize atanan adresin /64 networkünün de bize delege edildiğini keşfetmişti, o networkü de manuel olarak lokal ağlarınıza atayıp 2 tane global route edilebilen ağa sahip olma şansınız var. Ama yine de 3 veya daha fazla ağ için ekstra uğraşmanız gerekiyor.

Ben de pfsense kullanmadığım için sadece temel olarak yapmanız gerekenleri söyleyebiliyorum, tecrübesi olan varsa daha fazla yardımcı olabilir.



hangisini seçeceğiz acaba ?

bu arada bana turk.net destekten iki adet ipv6 adresi verdiler ben statik ip adresi kullanıyorum diye herhalde.

biri delegated ip, diğer framed ip.