Telefon ve tabletle bağlandığımız internete laptopla bağlandığımda internetim kopuyor. Kablolu ve kablosuz bağlantıyı denedim. Hatta telefonumla wifi ya bağlanıp telefonun erişim noktasını açıp bağlandım yine aynı sorun oluştu. Telefonun kendi internetini veya başka bir wifi yı bağladığımda hiçbir sorun yok. Sadece bizim evdeki internette oluyor. Modemi resetledim yine çare olmadı. IP değiştirdim yine olmadı.
Modem Zyxel 3312-B10B
Zyxel yazılımı DHCP konusunda sıkıntı çıkarabiliyor, bilgisayarınıza Windows’tan sabit IP vermeyi denediniz mi? Örneğin; 192.168.1.150
Internet baglantisi kopunca bilgisayar hicbir aga bagli gozukmuyor mu? Modeme olan baglantisi mi kesiliyor yoksa WAN baglantisi mi kesiliyor? Anlamak icin bilgisayarda tekrar kesildigi zaman modem arayuzune girmeyi deneyiniz, eger giriyorsa modem-bilgisayar arasinda bir sorun vardir ancak girmiyorsa modemde bir sorun vardir. Deneyebilecekseniz ayri bir modemde denediniz mi? Eger modem-bilgisayar arasinda bir sorun varsa DNS adresini level3 DNS veya Google yaparak deneyebilirsiniz. Ayrica eger 2 farkli yerden IPv4 adresi almaya calisiyorsa ve bu sadece PC’de oluyorsa modemdeki duzenlenebilir yazilimdan kaynakli IP cakismasi olabilir, bilgisayar yaziliminda bir hata da olabilir. Eger WAN kesiliyor ise o zaman modem kaynakli teknik bilgi gerekebilir.
Windows Command Prompt (CMD)'yi yonetici olarak actiktan sonra SFC /SCANNOW komutunu girerek bi yazilimsal tarama yapabilirsiniz.
Scannow taramasını yaptım, herhangi bir bütünlük ihlali bulunmamaktadır dedi.
İp verdim, yine aynı sonuç
Bağlantı var, modemin tüm ışıkları da yanıyor ama internette hiçbir şeye girmiyor. Herhangi bir bağlantı kopması olmuyor. Modem arayüzüne giriş yapabiliyorum. Dns adresini de değiştirdim ip adresini de kendim atadim, düzelmedi.
Diğer cihazlara da aynısını yapın ve modemi kapatıp açmayı deneyin. Örneğin;
Telefon 1: 192.168.1.151
Telefon 2: 192.168.1.152
Bunlar da ise yaramazsa modem kurulumu yapmayı biliyorsanız hard reset atın.
Hard Reset
Güç tuşundan kapatılır ve reset tuşu basılı tutularak güç tuşuyla açılır.
Güç LEDi 4 defa renk değiştiğinde reset tuşu bırakılır ve modem kapatılıp açılır.
Hard reset attım, sadece pcyi bağlıyorum şu an yani tek ip verdiğim cihaz bu