Paketim 100 Mbps ama hattıma 88 Mbps geliyor

Yaklaşık 1 hafta önce Türk Telekom’dan TurkNet’e geçiş yaptım. Modem (Zyxel VMG3625-T50B) kurulumunu yaptığım ilk gün hem kablolu hem de kablosuz hız testi yaptım ve ikisinde de ortalama 90 Mbps indirme hızı, 18 Mbps yükleme hızı vardı. Ertesi sabah kablosuz olarak bağlanırken internette kopmalar yaşandı ve bunun üstüne hız testi yaptığımda ortalama 50 Mbps indirme, 18 Mbps yükleme hız değerleri aldım. Kablolu olarak hız değerlerimde bir değişme yoktu. Aynı gün öğlen saatlerinde halen kablosuzda hızım düşük olduğu için destek talebi açtım. Yaklaşık bir saat içinde bir dönüş oldu ve bağlantımda fiziki bir sorun olmadığını ancak iyileştirme olması adına tanımsal güncellemelerin yapıldığını ilettiler ve bundan sonra hem kablolu hem de kablosuz olarak test yaptığımda indirme hızımın ortalama 80 Mbps, yükleme hızımın ise 8 Mbps olduğunu gördüm. Hali hazırda benden kablolu olarak 10 dakika arayla 3 tane hız testi istemişlerdi ve o testleri yapıp gönderdim. Göndermemin ardından 2 gün sonra (perşembe günü) tarafıma maksimum hızın modemime ulaştığı ve tekrardan 15-20 dakika aralıklarla 3 tane hız testi yapıp göndermemi istediler ve gönderdim. Bugünde destek talebime farklı bir kişi yazarak alakasız bir şekilde kablosuz ağda yaşadığınız bağlantı problemi daire içi duvar kalınlığı, kullandığınız modemin sinyal dağıtım gücü, kullanılan cihazlar veya daire içi bağlantı noktaları kaynaklı yaşanıyor olabilir, dedi. Modem ara yüzünden de baktığım zaman hattıma 88 Mbps indirme 8 Mbps yükleme hızı geldiğini görüntülüyorum. Sorunum için yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

@ModeratriX @alperenatici @CKLasT hocam yardımcı olabilir misiniz?

Fiber internet mi kullanıyorsunuz.
Sadece wifi üzerinden internetiniz yavaşlıyor.

Vdsl kullanıyorum. Paketim 100 Mbpslik fakat modem arayüzünde 88 Mbps diyor ve ilk kurulum yaptığım gün daha fazla hız geliyordu modemime hem indirme hem yükleme hızı olarak.
image

Xdsl istatislik bölümündeki bütün yazıyı atar mısın.


Şuan hat değerleriniz normal görünüyor. 88 / 8 alıyorsunuz.
Wifi üzerinden değerler düşük oluyor. Wifi Kanalı değiştirerek hızınız değişebilir.

Hangi yazılım kullandığınızı öğrenebilir miyim.

Wifi üzerinde şu anlık sıkıntı yok. Telefonumu 5ghz’ye geçirdim. Ama ilk kurulum yaptığımda hem kablolu hem wifi olarak daha fazla hız alıyordum.
9 Ocakta yapmış olduğum hız testi


11 Ocakta yapmış olduğum hız testi

Tamam sorununu anlamış oldum.

@alperenatici Paket değişikliği yapar mısın. 100 / 20

Nedir peki sorunum? Acaba hatta dalgalanma olmasın diye hız düşürmesi mi yapmışlar?

Anladığım kadarıyla kopma sorunu yaşıyorum dediğinizde hattınız yüksek hızı taşıyamadığı için hızınızı düşürdüler yanlış anlaşılma olabilir. Kabloluda kopma sorunu olsaydı bu çözüm işe yarardı ama sadece wifi üzerinden kopma yaşadığınız için yazılım ve wifi ayarlarınız kontrol etmeleri gerekiyor.

Anladım. Şu anda telefonumda 5 Ghz den bağlanıyorum. Paket değişikliği olduğu zaman yine hızda düşüş olursa ne yapmam gerekir wifi için?

Wifi üzerinden düşüş yaşadığınızda ihtimal olarak crc yemiş olursunuz modemi kapatıp açınca düzelir. Wifi ayarlarından başka cihazların kanallarıyla çakışmaması için değiştirebilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim. Paketim ne zaman değişir peki?

@alperenatici arkadaşım müsait olduğunda ilgilenecektir.

1 Beğeni

Sağolun iyi günler.

Selamlar @carryexe, paketiniz 100 mbps. Bu paket üzerinden modeminize 88 mbps hız ulaşıyor. Bakır altyapılarda %30 kayıp olağan kabul ediliyor. Bu kayıplar yoğun kullanımın olduğu saatlerde daha da artabilir. Değerleriniz normal görünüyor. Şu an için upload hızına yerel sağlayıcı kaynaklı müdahale edilemiyor. Belirli aralıklarla Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturursanız inceleme gerçekleştirilir.

Hocam destek kaydı oluşturdum ama benden hız testi falan istediler. Siz paket değişikliği yapamıyor musunuz?

Buradan işlem gerçekleştiremiyorum. Kaydınız üzerinden istenen testleri iletirseniz ekipler inceleme gerçekleştirecektir.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.