Paket kaybı yardım

Öncelikle selamlar
Uzun zamandır sorun yaşadığım netimde bazı iyileşmeler yaptım. Daire girişinde son bağlantıyı da yak1 ile bağladım. Modem değeri bu şekilde ancak crc hataları ufak ufak artıyor. Bu bir problem oluşturur mu? Özellikle online oyunlarda problem yaşar mıyım?
Bazen snr margin değerim 9.9 a düşüyor sonrasında tekrar bu değere çıkıyor. Bu salınım normal mi?

Merhaba,

Başka kullanıcılar kullanımına göre değeler değişe biliyor. Crc yüksek hızlı internet kullananlar veya dolapla uyumlu olmayan modemler az da olsa normal artış olabilir artsa bile kapatıp açınca eski halini alır.

Hocam snr değerimin dalgalanması normal mi?

Başkaların kullanımı hattın taşıyacağı kapasiteyi üstüne çıktığı anda snr düşmeye başlar. Kapasite düşmesi meydana gelebilir. Bunlar normal olarak karşılanır.

1 Beğeni

O zaman yak1 bağlantımı değiştirmeme elden geçirmeme gerek yok. Çok obsesif olmayayım.

Yak bağlandığınız kabloları hareket ettirdiğiniz zaman değerler değişmiyor ise orada sorun yoktur. @CKLasT arkadaşımın dediği gibi dolapta ki veya apartmanda ki kapasite değiştiği zaman sizin snr değeriniz değişir. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :hugs:

Yardımlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Ben daire portunda birşeyin farkında vardım. Normalde resimde anlatmaya çalıştığım gibi kahverengi ve beyaz kabloya dsl bağlantı yapılmış durumda. Oda prizinde ise yine aynı renklerle RJ11 çıkışım var. Kablo 5 damarlıdır. Boşta duran mavi ve kırmızı uçları birbirine değdirdiğim zaman hattımda hiç birşey değişmiyor. Zaten değişmesini de beklememek gerekli diye düşünüyorum. Ancak açıkta kalan beyaz kablo ile mavi ucu yada kırmızı ucuz birbirine değdirdiğimde snr değeri düşmeye başlıyor ve eksi değere gelip hat kesiliyor. Bıraktığımda tekrar hat geliyor. Ancak dediğim gibi 15.4 olan snr değerim her sayfa yenilememde 15.4 - 9.8 arasında gidip gidip geliyor. 2 tarafı boşta olan beyaz kablo neden böyle bir soruna sebebiyet verir ki ? Ne yapmalıyım ? DSL Bağlantısını kırmızı mavi kabloya çevirip RJ11’i bu hatta mı bağlamalıyım. Bilgi ve yardımınız için teşekkür ederim şimdiden.

Hocam kırmızı ve mavide herhangi bir dalgalanma yok. DSL hattını o iki renk kabloya taşımak sanki daha mantıklı gibi olacak. Ben bu kablonun başka amaçlarla kullanıldığını bilmiyordum. Ama şundan artık eminim ki ve nasıl olduğunu bilmiyorum. iki ucu boşta olan beyaz kablodada dsl bağlantısı var. Acaba kablo içinde bir yerde yaralanma var ve bu iki kablo temas halinde olabilir mi ?

1 Beğeni

Mümkün kablonun içinde bir kısa devre de olabilir

Bendede valorantta oluyordu çok sık değil ama modemi yeniden başlatınca düzeliyordu