Paket Kaybı (Steam PUBG)

Merhabalar iyi günler. Ben yeni TurkNet abonesiyim. Evimde daha önce Türk Telekom altyapılı D-Smart İnternet vardı ve onu başka bir adrese nakil ettirdik. Ben o nakil işleminden önce TurkNet aboneliğimi başlatmıştım ve 9 günün sonunda TurkNet internetim aktif edildi. TurkNet’e geçme sebebim oyunlarda daha kaliteli deneyim yaşamak ve paket kaybı yaşamamaktı. Fakat D-Smart İnternet’te yaşadığım gibi TurkNet’te de akşam vakitleri paket kaybı yaşıyorum. ASUS DSL-AX82U modemim var. Modem üzerinden her ne kadar ayar yapsam da maalesef paket kaybının önüne geçemedim. CGNAT yüzünden bu problemi yaşıyorum diye düşündüm ve Statik IP satın aldım ve CGNAT’tan çıkışım hemen gerçekleşti. Fakat problem yine de devam ediyor. Sabah - Öğle vakitleri bir problem yaşamıyorum on numara diyebilirim. Fakat akşamları özellikle 18:00’den sonra oyun oynanamaz hal alıyor ve çok canımı sıkıyor. Paket kaybı nedeniyle akşamları oynayamıyorum. Ek olarak TurkNet’te ani ping değişimleri var, daha önceki ISS’de bu yoktu. Oyunun normal ping değeri sabite yakın olarak 50-55 ms arası fakat TurkNet 'te bu değer ani olarak değişiyor. Birden 60-68-72 ms aralığına fırlıyor. Yani Türknetin ping değerlerinde de bir sapma durumu var, çok sabit kalamıyor. Hatta bazen de ping düşüyor 45-48 ms oluyor. Bana ne önerirsiniz, ne tavsiye edersiniz? Adana - Seyhan’da oturuyorum.

Selamlar @FarukTR, farklı bir operatörde de aynı sorunları yaşadıysanız ve bu sorun yalnızca prime time’da yaşanıyor ise konu altyapı yetersizliği olabilir. Santral ve bölgenizdeki yoğunluk değerlerinizi doğrudan etkiler. Bu konuda bireysel olarak yapabileceğiniz şeyler direkt olarak sizi çözüme ulaştırmaz. Yerel sağlayıcının bölge kapasitesini arttırması veya abone sayısını düşürmesi/bölmesi gerekir. Yine de şu aşamaları deneyebilirsiniz;

  • Qos ayarı
  • Uygun bir hıza DSLAM kilidi
  • Kablolu bağlantı
  • Oyun esnasında diğer cihazların bağını koparma / kısıtlama
  • Farklı modem ile deneme
  • İç tesisat kablolarının yenilenmesi

Farklı operatörde aynı sorunu yaşıyordum ama TurkNet’te bu durum daha fazla belirgin hal alıyor. Ping değerleri sabit kalmıyor, sürekli değişiyor. Akşamları kesinlikle Steam PUBG oynanmaz durumda, çok sıkıntı çekiyorum.