:)) çok da ciddi bir itham değil, kendisini garantiye almak için asla “şu hızı alırsınız” sözü vermiyor, genelde DSL MAX RATE değerinden düşük veriler söylenir, paketler de hep “e kadar” dır
Nasıl bir kanıt beklentisindesiniz acaba?
Zaten sorun sizden veya iç tesisattan kaynaklı değilse ücret alınmıyor.
O zaman gelip baksınlar. Ya da onu söyleseler bana tamam gelin derdim çünkü herşeyi sıfır. Zaten modemdeki değerlerde çok iyi.
Zaten teorik olarak da max değeri almanız mümkün değil. Bununla ilgili detaylı açıklamayı buradan yapmam zor araştırır iseniz bulabilirsiniz.
Destek kaydınıza yazın yerinde destek ekibi talep ediyorum diye.
Hocam asla macix değer istemiyorum 100 tanımlamışlar 35 40 45 olsun hadi 30 olsun ama sabitlensin günün çoğu saati bu değerlerse kalsın istiyorum. Çokmu şey istiyorum
Paketi 75 yapın dedim burada altyapı 75 i destekliyormuş diye duydum. Belki sorun o yüzdendir onu talep ettim eğer olmazsa onu da Deneriz
Cevabım size değildi. Tanımlı hızı destekliyorsa alabilirsiniz. Siz paket düşürme işlemini deneyin ve dediğim şekilde yerinde destek ekibi istediğinizi iletin. Twitter üzerinden de destek kaydı numaranızı iletip yerinde destek ekibi talep ediyorum şeklinde yardım isteyebilirsiniz.
Her zaman bir workaround vardır. Kod kullanabilmekten ziyade internete erişmek mühim olduğu için de, indirim alamama durumu sıkıntı yaratmayacaktır.
Bizatihi bu yazdan tecrübem, yazlık adresime çok sevdiğim TurkNet başvurusunda bulundum, 120mbit hat kalitem ile bir kaç gün 100mbit sıkıntısız kullandım, sonra birileri ankastreyi kurcaladı muhtemelen yeni abonelikvari bir durum, kablolarımda temassızlık oluştu ve hat kalitem 2-3 mbit civarlarına düştü. Tam 2-3 hafta sabırla TurkNet’e derdimi anlattım ve bekledim, her seferinde arıza TT ekipleri tarafından “çözümlenmiştir” yahut “arıza yoktur” şeklinde kapatıldı.
Abonelik yeni olduğu için 30 gün iade kapsamında ücretsiz çıkabiliyordum. İsmini vermek istediğim milleniye geçtim. Nakil tamamlandı. Çağrı merkezleri vardı Derdimi anladılar. 48 saat içerisinde TT ekiplerini adresime gönderdiler. Ekipler ankastredeki sıkıntıyı giderdi, ta-da! 100mbite tekrar kavuştum.
Şimdi diyeceksiniz ki ankastre ve sonrası müşteri sorumluluğunda, hayır, benim ankastrem telefon direğinde 5-6 metre yükseklikteydi. Eve siyah telefon kablosu geliyordu. Kablo camdan girip modeme bağlanıyordu. Yani iç tesisatım yoktu. Telefon direklerine ve direkteki ankastrelere müdahale izni vermiyor TT. Tamamen kendi altyapısıydı.
Sorunumu çözdükten sonra TurkNet’e geri dönmek istesem, indirim kodumu kullansam, muhtemelen indirim yansıyacaktı çünkü ilk kullanımda indirim hakkı elde edilememişti. İndirim olmaması da önemli değildi çünkü arıza giderilmişti.
Nihayetinde yaz biteceği ve aboneliği kapatacağım için tekrar nakil almadım. 2 fatura dönemi daha “ilgili” firmada kaldıktan sonra kapattırdım.
Ha, çağrı merkezi varmış, problemleri çözüyorlarmış diye çok da heyecanlanmayın. Sadece arıza kayıtlarının üstüne düşüyorlar. Ama o arıza kaydını açtırmak gerçekten zulüm. Çağrı merkezlerine ulaşmak bizim OİM’de birine ulaşmaktan biraz daha zor.
Öyle işte…
Mod not.: uzun uzun bizatîhi tecrübemi yazdım, bu mesajı da silerseniz hakkımı helal etmem.
Sizin web sitede altyapı sorgulama sistemi diyorki sizin adres 75 e kadar destekliyor ama bana 100 tanımlanmış. Eğer bu sistem yanlışsa onu bilemem
Eğer gelen ekip eliTT ekipleri ise bana 2 sene önce bir uğradılar, iç tesisatta sorun tespit edemediler, ancak sisteme müşteri taraflı arıza diye not ederek ücretlendirme yaptılar. TurkNet müşteri memnuniyeti dahilinde bana yansıtmayacaktı ücreti, yine de ısrarla durumu bildirdim. Aksiyon alındı mı bilmiyorum.
Zaten sonrasında TeknoFix gibi firmalarla çalışılmaya başlandı sanırım. Gelecek ekipler bu firmalardansa sorun olmasa gerek…
3mbitlik bir fark kabul edilebilir evet, keza 5 veya 10 da duruma göre edilebilir, ancak altyapı hat değerlerim 20mbit iken TT sisteminde 79 mbit gözüküyorsa bi’ sıkıntı vardır gibi geliyor bana
Çağırırz baksınlar tek bir şartım var arıza bende olsun farketmez ama şartım şu 30 40 gibi bir hız olacaksa artık bende tamam parası neyse sorun değil hemde hiç
Valla dostum belkide bendedir sorun bilmiyorum dediklerin mantıklı şeyler. Çağıracaz bakalım ne olacak eğer yarında düzelmezse tabi
Sizin ankastreniz direkte ise kurcalayan kişiler de yine Telekom ekipleri. Burada yazmak istemiyorum ama TurkNet in abonelerinin yaşadığı sorunların bir çoğu bu ve bunun gibi şeyler olduğuna şahit oldum. Kanıt mı? Kanıt yok. Kullanıcıların beyanları var. TurkNet arızasına sorun yok diyen ekip diğer internet servis sağlayıcı in arızasına gelip nokta atışı yapıyor.
kod kullanarak başvuru yaptınız ve iptal ettirdiniz ise ikinci defa kod kullanarak başvuru yaptığınız için geçerli olmayacaktı.
mesajı silmedik. Hakkınızı helal edin
Modeminin daha önce paylaştığın bir ekranı vardı hız değerlerini gösteren, “maksimum oran” satırı var, download ve upload yönüne alabileceğin maksimum teorik hızları gösterir. 10mbit çıkar o değerlerden, çatır çatır o hızı alabiliyor olmalısın. O güzel altyapıyla 40a razı gelip yazık etme :))
Abi gerçekten ben razıyım 40 a biliyormusun :)) ben oyun oynamıyorum abim ücretli öğretmen canlı ders vs veriyor bende üni öğrencisiyim sadece o de küçük cocuklar var. Bu programlarıdoğru düzgün kullanamıyoruz
Evet çok haklısınız, TT ekipleri TurkNet’i pek kaale almıyor gibi. Biz kullanıcılar bu duruma üzülüyoruz. Ama TurkNet bizim, dolayısıyla kendi hakkını aradığına dair herhangi bir belirti vermiyor. Hem kullanıcıları mağdur oluyor bu şekilde, hem kendi ismi lekeleniyor; kime sorsanız “TurkNet arıza yaşayana kadar çok iyi ama arıza yaşadığın anda çözüm bulamazsınız” gibi yorumlar yapılıyor.
Gelecek yaz tekrar başvuracağım, sistem unutmuş olur umarım :))
Helali hoş olsun.
Hocam öyleyse işiniz de acil sizin, tez vakitte yerinde destek ekibi mi nedir ondan talep edin, ama dikkat edin ki size “iç tesisatta sorun yok” deyip sisteme kullanıcı kaynaklı arıza notunu düşmesin :))
Sanırım sistem kaydını tamamlarken sizin cep telefonunuza bir SMS onay kodu gönderiyorlar ve o kodu verdiğinizde işi bitmiş oluyor. Onu vermeden önce bi bakın ekrana neler yazmış…
bakmanız gereken nokta 5.5db lik zayıflama. Bazı bölgelerde bant genişliğini koruma adına (bağlı olduğum santral buna dahil) hem sorgu sisteminde hem de santralde hız kısıtlama yaptı telekom. Bu da pandemi sürecinde normal bir olay diye düşünülebilir. Benim verilebilirlik değerim 3 yıl öncesinde de 40 idi şimdi de 40 mbps. Yine tanımlı hız 50 paket 50 olmasına rağmen ben maksimum 44 alabiliyorum. sizin değerleriniz tam teoride olması gerektiği gibi.