Özel proje fiber

TT Özel Projeyle müstakil eve fiber çeksem, TurkNet bu altyapı üzerinden Gigafiber sağlayabilir mi?

gigafiberi TurkNet yalnizca kendi fiber altyapisindam verebiliyor diye biliyorum tt altyapisinda fiber de olsa max 100mbps download 40mbps upload verebiliyor sanirim

Maximum 8 Upload verilmektedir.

Özel proje bile olsa fayda yok diyorsun. Yaklaşık 5-7Bin TL civarı masraf çıkıyor o zaman değmez. Zaten vdsl 100 mbps hız alıyorum.

Turk Telekom belki isteyene özel bir şeyler sunabilir diye başvuru formunu doldurup paket seçiminde sayfayı kapattım. Mesaj attılar sayfadan ayrılmışsınız diye. Birkaç sat sonra ise altyapınız fiberi destekliyor size özel Fiber 35Mbps paketini 109.90’a tanımlayabiliriz diyor. Fiberde 35 :smiley: . ben 100 kullanıyorum zaten siz 200 Mbps veya üzeri hız sağlayamaz mısınız? dedim. Kadın cevap veremedi. Bu konuyu ileteceğim öneriler için tekrar dönüş yapılır dendi. 1 hafta oldu hala dönmediler. İsteyene de vermiyorlar. Bir yolu var mı bunu alabilmenin ama bireysel olarak.

fiberde 35mbps haha hakaret ediyorlar insanlara telekomun durumu icler acisi al sana ozellestirme :slight_smile:

1 Beğeni

Vallahi öyle. Bir sorunum için yurtdışında forum sitesinde bufferbloat testi paylaştım. İlk dedikleri fiberde neden 8Mbps upload var. Neden bu kadar asimetrik diye sordular. ISP bunu sınırlıyor daha yüksek hızlar vermiyor yazınca akılları almadı. :smiley:

1 Beğeni

Komedi resmen. Aradım Türk Telekom’u dedim 100Mbps üzeri paket verin bana. Yok veremeyiz BTK 100Mbps üzeri hıza izin vermiyor. Türkiye’de hiç bir firma bunu veremez dedi ya. Öldürün beni. Delireceğim.

Mecburi olmadığı sürece TT kullanan insanlar bu konulara hakim olmadığı için, 16 mbpsyi falan fahiş fiyatlara kabul ediyor ve 2 yıl taahhüt onaylıyor. Böyle müşteri ülkemizde bol olduğu için TT hiç kendini bozmuyor, aynı yoldan satışını sürdürüyor. Sen, ben, buradaki başka birisi almasın TT kaybetmez illa ki konuya hakim olmayan birisi çıkar alır TT yine kazanır. Bu çark böyle döndüğü sürece TT yüksek hızı vermemeye devam eder, neden yüksek hız versin ■■■■■ mı :smiley: Sonuçta 16 MBPS’ye 89.90₺ aylık veren müşterileri var :slight_smile:

2 Beğeni

Aynen ya. Ama ülkede TT den başka ISS bilmeyenler de var. Turk Telekomdan başkasına gidemiyor da. İlk aradığımda bana teklifleri 109.90’a 35Mbps hız vermekti. FTTH altyapıda hem de. Cidden dediğiniz gibi TT kendi yerini yapmış ve sürekli kazanıyor. Uzun bir süre de değişeceğiniz sanmıyorum. Belki TurkNet gibi firmalar kendi altyapılarını yaygınlaştırır ise rekabet oluşturabilir.

1 Beğeni