Oyunlarda Yüksek Ping Sorunu

2 tane destek kaydı açtım ancak kimse çözüm odaklı yaklaşmıyor robot gibi konuşuyor adeta. benden test istediniz attım yine aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Speedtestlerde ve tracert testlerinde pingim aşırı düşük olmasına rağmen her oyuna girdiğimde pingim uçuyor ve bunu tüm oyunlarda yapıyor.

Selamlar @osmqncqn, hangi oyunlarda ping sorunu yaşıyorsunuz acaba? Değerlerinizi buradan paylaşır mısınız? Ek olarak forum profilinize müşteri numaranızı eklemenizi rica edeceğim.

Herhangi online oyunda yaşıyorum
goose goose duck, sea of thieves, gta v online, valorant vs.
Kablosuz bağlantı kullanıyorum ancak sorunun kablosuz bağlantıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü önceki internetim çok çok daha yavaştı ama daha az ping vardı.

Hocam böyle bir internetin var niye kablosuz kullanıyorsun merak ettim.Bir sürü etken giriyor kablosuzda.Hanede başka biri de kablosuzdan video izlese bile senin sinyalini etkiliyor.

Kablolu bağlanıp test ettin mi yine aynı sorunu yaşıyor musun kabloluda.

Kral kablolu bağlama imkanım yok maalesef keşke ev benim olsa da bağlasam

Ev sahibi izin vermiyor mu delik açmaya?Böyleleri de var tabi anladım kral.Ben en azından test için dedim.Test için ethernet kablosunu modemden odana kadar götür yine aynı sorun olacak mı bakalım

Kablosuz da dediğim gibi herşey etkiliyor.Ufak bir dalgalanmada bile fps oyunlarında sıkıntı yaratır.

Modemin dibinde telefonunla ping uygulaması indirip riotun tr serverına ping at.10-15 ms alırsan bağlantıda sorun yoktur.

Kablosuzda her odada düzgün sinyal için çekim gücü yüksek router lazım,ve mesh sistemi kurmak lazım.Bunlar da biraz pahalı şuan.

Modem arayüzünden QOS etkinleştirebilirsin,kendi cihazına paket önceliği verebilirsin

Gigafiber kullanıyosun sanırım verdikleri modem zyxel oluyor genelde.Güvenli internet profili açıksa kapattır.Benim İstanbulda da arkadaşımda da gigafiber var aynı modem var ve ev kalabalık.2 k yayın açıyor,çocuklar video izliyor ve wifi ile moba oyun oynuyor 7-8 ms alıyor onda sorun yok.

Yok ev sahiplik bi durum yok da aileyle alakali durum diyeyim. Modem arayüzünden tüm güvenlikleri kapattım zaten dediğin şey için ekstra musteri hizmetleri mi aramam gerek ?
Ayrıca qos ayari yapamiyorum arayüzde gözükmüyor root izni yok sanırım.

Ya mobilde ms sorunum yok sadece laptopta var formatladim hala devam ediyor alalı 2 ay oldu. Farklı bi laptoptan denedim onda da ayni sekil ping sorunu var ama ilginc sekilde download ve upload degerleri yuksek.

Selamlar @osmqncqn, hattınız ile alakalı birkaç güncelleme gerçekleştirdim. Bu işlem sonrası değerlerinizin bir nebze iyileşmesini bekliyorum. Ek olarak, kablosuz bağlantıda tüm değerler kararsızlaşır. QOS ayarı yapabilir, kablosuz bağlantı kullanıyorsanız yakın menzilden 5ghz kanalına bağlanabilirsiniz. Ping değerleriniz, ağa bağlı diğer cihazlar da belirler. Detaylar için https://forum.turk.net/t/ping-ve-paket-kayiplarini-nasil-cozebilirim-cevaplar-burada/ bağlantısına göz atabilirsiniz.

Modemde qos ayari bulunmuyor sanirim kisitli modem ayarlari. Musteri hizmetlerini aradim bu konuda destek veremeyecekleri soylediler. Arti olarak zaten 5ghz ye bagliyim. Kablosuz baglanmam etkileyebilir diyorsunuz ancak ben daha oncesinde farkli internet kullaniyordum ve 30mbps hizi vardi ama ping degerlerim daha dusuktu yine kablosuz baglaniyodum. Suan gigafiberliyim ve hizi 1000mbps mantik olarak dusmesi gerekiyor. Eve gecince tekrar test edip donus yapacagim.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.