Yaklaşık 1,5 yıldır TurkNet kullanıcısıyım ve son iki gündür oyun oynarken veya interneti kullandığım herhangi bir işlem sırasında ping (MS) değerlerinin anormal bir şekilde arttığını fark ettim. Daha iki gün öncesine kadar TurkNet şeffaflık raporlarında yer alan ping ve gecikme değerlerini sabit alıp, hayatımdan memnun bir şekilde internet kullanmaya devam ediyorken, birdenbire böyle bir sorunla karşılaştım. Müşteri hizmetleri her şeyin normal olduğunu mesajla bana bildiriyorlar ve asla arama taleplerime geri dönüş yapmıyorlar. 09.00-20.00 saatleri arasında aranacağımı söylüyorlar, fakat bu saatlerde çalıştığım için bu hizmeti kullanamıyorum. Hız testinde hiçbir sorun yaşamama rağmen, istisnasız her işlemde gecikme değerlerim normalin üç katı seviyelerinde. Command kullanarak herhangi bir internet sitesinden ping değeri istediğimde, ‘Google’ bile 100 ve üzeri ping değerlerine sahip ki bu normalde 20’lerde olmalıdır. Not: İkamet ettiğim bölgeye 50 km uzaklıkta bir yerde yaşayan arkadaşım da aynı sorunu yaşıyorsa ve modemlerimizde ve kablolarımızda bir sorun yoksa, altyapı kaynaklı bir sorun olduğu açık. Ancak manipüle edilmiş hız testi verilerine göre sorunun benden kaynaklandığı söyleniyor. İstanbul’dan bir IP adresinden aldığım ping değeri neden yaklaşık 100 ve bu konuda hiçbir işlem yapılmıyor?
(69593478) sayılı destek kaydında ihtiyacınız olan bütün ekran görüntüleri mevcut.