Oyunlarda durduk yere ban yemek. 🤔 CGNat kaynaklı olabilir mi?

Merhaba beraber oyun oynadığımız bir arkadaşımızın başına gelen bir sorundan bahsetmek istiyorum ve bunun CGNat ile alakası olup olmadığını da merak etmeye başladım açıkçası.

Olay şöyle oluyor:
Osman isimli arkadaşımız geçen sene 500 Seviye PUBG hesabından bir anda ban yiyor hile yapmadığı halde. Sonra ertesi gün Rainbow Six Siege isimli oyuna giriyor ki çok az oynadığı bir oyun. Oradan da ban yiyor. Sonra bir sene boyunca oyun oynamıyor ve geçen ay yeni bilgisayar alıyor ve yeni bir steam hesabı açıp bizimle beraber yeniden PUBG oynamaya başlıyor. Dün akşama kadar sorun yoktu ama dün akşam oyuna girdik ve daha oyun bile başlamadan lobyde takılırken 8 aylık ban yedi.
Sonra eski ban yemiş hesabını açtı ve ban süresi bitmiş olduğu için açıldı ve lobiye gelince ondan da direkt olarak ban yedi.

Açıkçası geçen sene yediği engelin ben bilgisayardaki bir yazılımdan kaynaklandığını düşünmüştüm ama yeni bilgisayar ve yeni hesaptan da aynı şekilde daha oyuna bile girmeden engel yiyince bunun ortak ip kullanımı yani CGNat kaynaklı olabileceğini düşündüm. Açıkçası bir yandan da saçma geliyor ip üstünden hesap banlanması ama başka birşey de pek gelmiyor aklıma şu an.

Bizim tavsiyemiz ile mail yolladı oyun firmasına engelin kaldırılması için ama eğer CGNat kaynaklı bir sorun varsa açsalar bile yine kısa sürede engellenecek.

Başka biri hile yapıyor ve bu çocuk engel yiyor sanki…

Bir fikri veya bir tecrübesi olan varmı??

Mümkün… Eğer ip kontrolu varsa aynı ip farklı kişilerde sorun zaten. Benzer sorunu Disney Plus gibi platform üyeleri de yaşıyor zaman zaman.

1 Beğeni

Bu durumda oyun oynadığınız platform önemli. İşini bilen firmalar IP’den ban atmaz, bitti o iş dedem zamanındaydı. Sadece hesabı banlayan, hatta anakartınızı bile banlayan anti cheat sağlayan firmaların platformlarına gidin derim. PUBG yi ömrümde oynamadım ama bu işi yapanlar da vardır elbet. Şahsen FaceIt te CS:GO oynarken biri ban yese ben başka bir ihtimali düşünmem bile, hak etmiştir derim.

CGNat başlı başına maddi kaygılarla yapılan bir uygulama. Hiç değilse sadece oyuncuları ayrı tutacak bir sistem geliştirseler olur aslında. Oyun oynayacak olan kişi yüklü download yapacağında yada film izleyeceği zaman gene CGNat havuzuna dahil olsa, oyuna gireceği zaman tekrar çıkarsalar… Bana imkansız gibi gelmiyor ama heralde bolca zaman, emek ve para gerek bunu yapmaları için. Fakat bence gene “para” kısmında takılıyor heralde bu tür projeler :confused:

Ban manyağı olan arkadaşına da geçmiş olsun, ne diyelim hoş değil tabii.

Sabit IP satın alarak çözebilirsiniz, sabit ip olmadan kullanılmaz artık cgnat o kadar problem çıkaran bir şey ki. Ben Türknetin yerinde olsam sabit ip ücretini pakete ekleyip öyle satarım cgnat vermem kimseye kullanıcı deneyimi baya yükselir gelen şikayetler azalır.

1 Beğeni

Pubg yi seviyoruz ama gerçekten çoğu konuda geri kalmış ve hile olayına da bir türlü etkili tedbir alamayan bir firma. Açıkçası çaba gösterdiklerine de inanmıyorum.
Hayırlısı artık.

Alakası yok. CGNAT dünyada ipv4 bitme noktasına geldiği için çıkan bir yapıdır. Bu nedenle yıllar önce ipv6 oluşturuldu ve kullanılıyor.

1 Beğeni

Ben bile bazen Valve in, bazi CS.GO hilelerine kasti izin verdigini dusunuyorum ama PubG de hilenin cok olmasi popularitesinin bir anda artmasindan da kaynaklaniyordur belki, bilemedim…

Prensip olarak evet ama ping sorunu yasayan musterilerini israrla o havuzda tutan iss larina ne demeli? 17 kisiyi bir yere sıkıstırmak sence adil mi? Yani tek carenin CGNat oldugunu mu dusunuyorsun gercekten? Sonra statik ip alin diyirlar ama alinca da ayni bloktan yapiyorlar yonlendirmeleri gene. Haksiz miyim?

Şu ipV6 olayı hızlansa sunucu firmaları da ipV6 ya geçse CGNat illetinden kurtulacağız inşallah.