Oyundaki Gecikme Hk

Akşam iş çıkışı kanal yoğunluklarına bakayım.

Bu arada Superonline site içine kendi fiber altyapısını getirdi. Turk.net’den de aynısını bekliyoruz.

@BLackOwL ONT cihazı Nokia markaymış.

1 Beğeni

Eski adresimde Nokia ONT ve ZTE modem kullanıyordum yine ama sorun yaşamıyordum. Dediğiniz sınırlamalar ile tekrar deneyeyim.

Hızlıca yaptığım araştırmama göre OpenWRT MT7621 chipset üzerinde verimli çalışıyormuş sanırım. Bu konuda router önerisi var mıdır?

Ucuz olarak Xiaomi mı 4a var.

1 Beğeni

Bende Ubiquiti switch var bir ara yardımcı olmak adına konu açmıştım basit 4-5 portlu tplink veya ZyXel switch ile çözersiniz bu sorunu. Tavsiyem wifi ile boğuşmayın. Hangi PC’de bu sıkıntı varsa modemden gelen port ile arasına bir qos switch koyun olsun bitsin. Modemlerin çoğunda olmasına rağmen maalesef aynı anda trafiği kontrol edemiyorlar sadece MIŞ gibi yapıyorlar. Ayrıca bir ürünün çok pahalı olması veya çok ayarı olması onu iyi yapmaz. Aksine fazla ayar müdahale çoğu zaman sıkıntıdır. İade edebileceğiniz yerden alıp deneyin derim.

Buldum konuyu

https://forum.turk.net/t/bufferbloat-yuk-altinda-tikanma-ve-yuksek-ping-derdi-olanlar

Sorun şu, PC zaten tost makinesi ayarında :smile:
COD Mobile mobil bir oyun olduğu kablolu bir switch sorunumu çözemeyecek. Yardımınız için teşekkür ederim.

Sanırım en hızlı çözüm Mi 4A + OpenWRT olacak gibi.

Hangisi daha sağlıklı olur router mı switch mi?

1 Beğeni

Bunun sağlıkla bir ilgisi yok :slightly_smiling_face: ihtiyaç neyse o.

Evde 2 kişi wifi kullanıyor 2 kişi de pc switch almam yeterli olur mu yani?

Wifi ler de kritik bir oyun vs gibi dert yoksa tavsiyem switch olur tabi ki. ZyXEL GS-1200 olur 5 port en alınabilir, yönetilebilir ve güncellenebilen minik switch. PC’lere giden hatlar ayrı ise ayrıldığı noktaya koyun modemle arada bu olacak. Genelde ayara bile gerek kalmaz QOS açık geliyor zaten.

Archer c5v root dahi atılmıyor artık, openwrt desteği de yok. QoS ayarı yapıp denediniz mi? Bufferbload derecesi F’den A+'ya çıkaranlar var linki bırakıyorum işinize yarar. Masrafa girmeden önce bir deneyin bence. https://forum.donanimhaber.com/ftth-bufferbloat-sorunu-cozumu-yazilimsiz-routersiz--153490321

Tek tek tüm ip’leri ve belirttiğiniz hız değerlerini girdim ama sonuç değişmedi.

Orada yazan hıza bakmayın siz kendi hızınıza göre ayarlayın.

Sorunumun kısmi çözümünü paylaşayım.
Archer C5v yerine tekrar DSL-AC56U modemimi taktım ve QoS servisinde upload hızımı bir miktar sınırladım. Artık hem oyundaki takılma sorunum gitti hem de bufferbloat testinde B skor almayı başarabildim.

2 Beğeni

Merak edip mobil veriyle oynayayım dedim. Hiçbir sorun yaşamadım. Dediğiniz gibi wifi ile bu problem ortaya çıkıyor. Mobil veriyle oynayınca da hem telefon daha fazla ısınıyor ve şarjı daha çok gidiyor, hem mobil internet paketi sınırlı, hem de ping yüksek. Sonrasında bahsettiğiniz Qos denemesini yaptım ve ortada hiçbir sorun kalmadı. Mükemmel oldu diyebilirim. Bufferloat testinden d almıştım. Upload kısmında +73 ms yazıyordu. Artık a+ alıyorum ve upload +4ms oldu. Download hızımdan sadece 5 mbps kıstım, uploaddan 1 mbps. Artık doyasıya oynayabilirim.

1 Beğeni

Bu arada sizin sorun yaşadığınız oyun hangisiydi?

Yukarıda belirtmiştim. Cod mobile.

Farklı bir oyun mu acaba diye düşündüm. İşin bir de şu tarafı da var. Telefonumda başka oyun yüklü olmadığı için bu oyuna özel bir durum olup olmadığını da bilmiyorum.


gerçektan sıktı ping olayı bi düzelmedi gitti oyunda paket kaybından tutun pinige kadar var ışınlana ışınlana bi hal oldum