Oyunda ping sorunu

Bir süredir Counter Strike sunucularına olan pingim sürekli artıyor çalışma vardır deyip bekledim fakat düzelmek yerine artmaya devam etti destek kaydı açtım rota değişti aldığın ping kabul edilebilir deyip başından savmış network ekibi. aynı internetle aylar önce 47 pinge kadar düşmüşken şu anda 65-70 ping alıyorum. hizmetin gittikçe iyileşmesi gerekirken daha da kötüleşiyor. 12.09.2023 tarihinde yaptığım tracert testi ile 22.02.2024 tarihinde yaptığım tracert testi bu şekilde:


Benzer sorunu ben de yaşamaya başladım, Ankara’da da pingler arttı bazı ip bloklarında daha düşük ping de alıyorum ama sizin dediğiniz gibi normal dendi, umarım düzelir. TTNet pingleri daha düşüktü bende fakat 3-4ms artış olunca olur normaldir demiştim şimdi neredeyse 10-12ms farklara kadar çıktı.

GÜNCELLEME: Modemi 4-5 kere resetleyip her seferinde tracert testini tekrar yaptım sonuçlar inanılmaz. 73 ms ile 51 ms arasında değişiyor her reset attığımda,sanırım ip havuzundan dolayı bu sorun oluyor konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı? statik ip mi almak lazım? @tnetwork @alperenatici @moderators ekran görüntüsü:

Selamlar @TheDiff9, problem devam ediyor mu? Ediyor ise forum profilinize müşteri numaranızı eklemenizi rica ediyorum.

müşteri numaramı ekledim. en son 52 ms i görünce modemi tekrar resetlemedim tekrar bozulmasın diye ama oyun içinde 59-60 ping alıyorum tracert testinden farklı olarak.

Hattınızla alakalı birkaç işlem uyguladım. Oyun esnasında diğer cihazların upload download yapmadığına emin olmanızı, bilgisayarınızdaki diğer uygulamaları kapatmanızı ve kablolu bağlantı kurmanızı tavsiye ediyorum. Sunucu bazlı ping artışları yaşanıyor olabilir. Bölgesel olarak bağlı olduğunuz santralde kullanım yoğunluğuna bağlı performans kayıpları yaşanıyor olabilir. Statik IP satın almak, güçlü bir modem satın almak ve iç tesisatınızı cat6 kablo ile yenilemek faydalı olabilir.

Siz işlem yaptığınız sırada internet birkaç saniyeliğine gidip geri geldi. pingimi kontrol ettiğimde 70 ms e çıktığını farkettim. Şimdi modemi resetleyerek 52 ms aldığım duruma dönmeye çalışıyorum, aynı durum devam ediyor modemi her resetlediğimde ping değişiyor. ONT-Modem arasında ve Modem-Bilgisayar arasında1 er metrelik cat8 kablo kullanıyorum (ev kullanıcısı için gereksiz olduğunu biliyorum alıyorken iyisini almak istedim sadece) modem cihazım turk telekomun en son verdiği wifi6 destekli tp-link ex20v modem ve evde benden başka interneti kullanan yok. sorunun modem ya da kablo olduğunu düşünmüyorum bu yüzden. sanırım statik ip almaktan başka çare kalmadı.