Oyun sunucuları hakkında

Merhabalar,

Uzun süredir TurkNet kullanıcısıyım ve bu konudan çok memnunum. Fakat son bir kaç gündür belli başlı bazı oyun ve oyun platformlarına bağlanırken (Steam, Ubisoft, Epic Games vb.) ( Warzone, Rainbow 6 Siege vb.) NO NETWORK hataları alıyorum. Destek ekiplerinize kayıt oluşturdum ping ve tracert testlerini hazırlayıp ilettim fakat kontrolleri sonucunda bir problem olmadığını ilettiler. Bu şekilde devam edemeyeceğimi ve problemim çözülemez bir duruma geldiğin internet servis sağlayıcı değiştirmek zorunda kalacağım bunu istemiyorum dediğimde bana prompt yanıtlarla e - devletten ya da online destek (?) platforumundan yazmamı söylediler ki zaten oradan iletişime geçiyordum.

Bu konu ile ilgili üzüntümü belirtmek isterim. Önceden insanlar Türknetten “santralleri bile yok, muhattap yok” diye kaçarlardı ve ben böyle bir şeye gerek kalmadığını zaten online destek ekibinizle her şeyin çözülebildiğine şahit olmuştum. Yaşamış olduğum bu deneyim benim bu düşüncemi sarstı. İlgili konu ile alakalı yeterli özenin gösterilmediğini ve güzel açıklanmadığını düşünüyorum. Prompt yanıtlarla tarafıma dönüşler yapıldı, aranmak istediğimi 3 kere bildirmeme rağmen aranma almadım. 3. günün sonunda bölgenizde arıza var diye genel bildirimi gördüm fakat yine aynı şekilde detaylı bilgiye ulaşamıyorum.

Lütfen konu ile ilgili geri dönüşünüzü rica ederim.

Saygılarımla.

@tnetwork

Merhaba, ilgili traceroute ping v.b kayıtlarını da buraya atabilir misiniz?

Alt yapınız nedir? DSL mi Fiber mi ne kullanıyorsunuz? Hangi alt yapı üzerinden geliyor?

Merhaba, Fiber kullanıyorum TT altyapısı

Bursa GigaFiber
Benim ping biraz daha yüksek mesela. Sizin değerler iyi görünüyor. Diğer sonuçlarınızı da atar mısınız?

Merhaba, geç yanıt veriyorum. Hangi sonuçları merak etmiştiniz?

(Steam, Ubisoft, Epic Games vb.) ( Warzone, Rainbow 6 Siege vb. sorun yaşadığınız yerler. Biliyorsanız iplerini traceroute çıktısı ve ping değerlerini iletin lütfen

Maalesef sadece warzone server ip’si bularak yukarıda paylaştım diğerleri ile ilgili çok bilgi bulamadım. Network hakkında teknik bilgiye sahip değilim sıradan bir kullanıcıyım.

Epicgames Server list :

CSGO Valve Avusturya sunucusu (Vie-Valve) IP : 146.66.155.1

Rainbow sanırım azure sunucularını kullanıyor. Azure sunucularına pingde web tabanlı atabilirsiniz. : https://www.azurespeed.com/Azure/Latency

AMAZON IP LIST : http://ec2-reachability.amazonaws.com/

Aynı sorunu bende yaşamıştım antivirüs programı tarafından engellendiğini fark ettim kapattıktan sonra düzelmişti