Oyun içinde Sunucu arama yapınca İnternet kesilme sorunu

İyi günler arkadaşlar herkese. Sorunumu anlatayım direk. Arma 3, Rust gibi bazı oyunları oynayabilmek için sunuculara girmemiz gerekiyor. Görselde ekledim bu kısmın nasıl bir yer olduğunu göstermek için. Bu sunucu arama ekranına girip sunucu aramak için yenileme tuşuna basınca internetim kullanılamaz hale geliyor. Oyunu kapatıp 10 dakika kadar bekleyince internetim düzeliyor ve internetim kullanabiliyorum. Bu sorunu yurt dışında yaşayan insanlar da var. Reddit gibi yerlerde araştırma yaptım ancak çözüm bulamadım. Fakat bu oyunu oynayan, Türkiye’de oturan hiçbir arkadaşımda bu sorun yok. Oyun kaynaklı da değil muhtemelen çünkü bu şekilde oyuna girmek için sunucu arattığımız oyunların 3 tanesini denedim hepsinde aynı sorun başıma geldi.

bu sorunu yaşayan arkadaştan kopyaladım intenette çok aradım cevap bulamadım ama bu arkadaş cevap bulmuş ben denedim aynısını olmadı bu arada ben GigaFiber kullanıyorum kendi internetimden yani mobilden bağlandığım zaman olmuyor TurkNet GigaFiber kabloluyla bu hale geliyor sunucular çok geçikmeli veeksik yükleniyor lütfen anlayan bir arkadaş bana yazabilirmi veya telefon veririm arayabilir de. Şimdiden teşekkürler.

@tnetwork

1 Beğeni

Farklı bir modemle deneme imkânınız varsa o şekilde test etmenizi tavsiye ederim.

1 Beğeni

zaten TurkNet 'i kendi getirdiği modemi kullanıyorum

Merhaba @gogyuzu2006 steam-ayarlar-oyun içi sekmesinden “Sunucu tarayıcısı ping/dakika” seçeneğinin değerini 1500 veya 1000 olarak değiştirin sorununuz düzelecektir. İyi günler dilerim.

1 Beğeni

ne yazıkki düzelmedi

Daha düşük bir değer belirleyerek yeniden deneyin çünkü aynı sorun bende de vardı sorunun internet kaynaklı olmadığını söyleyebilirim birde kullandığınız işlemciyi öğrenebilirmiyim.

RAYZEN 5 1600 İşlemci