Oturduğum ev hariç, tüm caddeye GigaFiber bağlandı

Merhabalar, İstanbul Esenler Fatih Mah. Anafartalar caddesinde oturuyorum.Evime 1.5 yıl önce Nisan ayında taşındım.Bina yeni ve bina bize aittir.Benim taşınma sürecimde aynı zamanda TurkNet GigaFiber altyapısını bulunduğum caddedeki binalara sırası ile kabloları ulaştırıyordu.Aynı zamanda çevremdeki sokaklara bina ayırt etmeksizin kablo ulaştırılır ve yanındaki binaya geçilirdi.Benim caddemde çekilen fiber kablosu yan binama geldiğinde normal olarak sıra ile ilerledikleri için benim binama geçmeleri ve aynı düzen ile devam etmeleri gerekmektedir fakat işler böyle olmadı benim binamı atladılar ve diğer binaya geçtiler ve bunun ardından sırası ile yetkili insanlara ulaşmaya çalıştım ilk olarak herkesin yaptığı gibi sağlayıcının müşteri hizmetlerini aradım ve getirmediklerini belirttim ve bana cevap olarak durum ile ilgisi olmayan bilgiler ilettiler ve çekmediklerini beni es geçtiklerini söylediğimde ise karşıdaki çalışandan azar bile işittim diyebilirim kulağa hoş gelmeyen bir durum ama sabrettim ve ardından destek kayıtları açmaya başladım sayısını hatırlamıyorum bile ama bir işe yaramadı bildiğiniz geri dönüşler. Üzerinden geçen uzun bir sürenin ardından TurkNet ile iletişime geçtim bana yardımcı olacaklarını söylediler ve saha ekiplerinden bilgi isteyeceğini belirttiler bende bu sırada beklemek zorunda olduğumu bildiğim için ve boş durmak istemedim tekrar destek kaydı açtım ve çağrı merkezini aradım ama yine aynı oldu. Tekrar iletişime geçtiğimde bana saha çalışanlarının oraya ulaşamadıklarını söyledi. Daha sonra aradan geçen çok uzun bir sürenin ardından bir kez daha ulaştım ve bu sefer bana olayın asıl boyutu olan bana neden altyapı ulaşmadı sorusunun cevabını verdi size de çok mantık dışı gelebilir ama bana yan binam altyapının bana gelmesi için izin vermemiş. Şimdi en üst caddeden gelen bir altyapı veya alttan gelse aradaki bir bina diğerine izn vermedeğinde kalan binalara altyapı ulaşmayacak mı bu cevap açıkçası beni pek tatmin etmese bile yapıcak bir şey kalmadığından yan binamdan izin almam gerekliymiş. Gerekli izinleri aldım ve izin aldığımı 23 Mayıs 2022 tarihinde ilettim bana dönüş olarak o kişinin telefon numarsını iletmem istendi fakat telefon numarasını almadığım için iletemedim ve cevap alamadım tarihler ilerliyor ama değişen hiçbir şey olmuyordu. TurkNet altyapı başvurusu için sitesine bir özellik eklediğinde hemen bilgileri doldurdum ve beklemeye başladım bu başvuruyu 25.05.2022 17:54 tarihinde yapıyorum ve üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen ne bir geri dönüş ne de bir çalışma görüyorum değişen bir şey yine olmadı. Sizlerde kontrol edebilirsiniz caddedeki tüm evlere tıklayın hangisi olduğu önemli değil hepsinde TurkNet altyapısı mevcuz ama benim binama yani ***** ******" adresini seçtiğinizde altyapının olmadığını görüyorsunuz. En kısa sürede altyapımın gelmesini arz ederim.


gel artık gigafiber

Geçmiş olsun şanslımısın şanssızmısın anlayamadım altyapı mahallene gelmiş fakat binana gelmemiş acaba bina yönetmeni TurkNet ten gelen ekibi binanıza almamış olabilirmi? Bunu bi TurkNet ten destek kaydı oluşturup sorun derim.

1 Beğeni

Hm anladım sanırsam türktelekom un altyapısı yeni diye ellenmemiştir belki ama adminlerden cevap gelirse aydınlanırız bende anlamadım neden gelmedi.
@alperenatici

Merhabalar, yazınızı okudum. Özel mesaj üzerinden mesajıma dönüş sağlarsanız sevinirim :raising_hand_man:

1 Beğeni

Büyük şanssızlık umarım en kısa sürede kavuşursun gigafiber ’ e

Ekibi bul (umarım hala oralardadır) benim binayı niye atladınız diye sitem et 1 an önce yapılmasını iste. Senin oraya gelmeme nedenleri tahminimce yapılacak yer bulamamaları ve seni bulamamalarıdır bence… Bunun destekle alakası yok tamamen o ekiplerin patavatsızlığı… Başka 1 olasılıkta binanıza yapılmadığını farketmemeleri :smiley:

Adresinize gigafiber talebi oluşturun eğer bir şey yapmıyorlarsa destek talebi açın ve durumu iletin

Beyfendi, zaten TurkNet ekibi size özelden ulaşmış ve konu üzerinde çalıştıklarını belirtmişler gerçekten 48 saat içinde planlama ekibinin evinize fiber döşenmesini bekliyorsanız ne diyeyim bilemedim, yani bir örnek vereyim, Başka bir isp’de regletden port aktarımının yapılması için verilen randevu 13 gün sonrasınaydı, Hattın açılması ise 1 ay sürdü yaani çok da abartmamak lazım sanki :woozy_face:

3 Beğeni

Yetişir mi acaba neyse hayırlı olsun bu arada sakın toplu ödeme kampanyasına katılma bu internet aktifleştirdiğinde 139.90tl ödeyeceksin

Bazı binalarda adam akıllı vdsl altyapı bile yokken bazı binalardan birden fazla fiber altyapı var Keşke firmalar mahalleri aralarında paylaşsalar Böylece fibersiz mahalle kalmasa daha kısa zamanda

Eee ben 10.aylık toplu ödemeye katılmıştım bu hafta başı.
Olaki bizim gigafiberi aktif hale getirirler ise fazla para ödemiş olacağız , anladığım kadarı ile.
@alperenatici @ModeratriX

Talebinizi iptal edip paranızı geri alabilirsiniz. Herhangi bir taahhüt bulunmuyor.

Yok pekte değil GigaFiber 139.9tl zaten telefon varsa 10tl aradaki fark aylık ödeyeceksin bunda tek seferde