Optik fiber dağıtım kutusu

Merhaba arkadaşlar. İkamet ettiğim bina üzerine OFDK koyuldu. Mevcut hizmetimi VDSL olarak alıyorum. OFDK içinde şuana kadar herhangi bir daireye bağlantı yapılmamış. Fiber kablonun daireye kadar ulaşması sürecinde nasıl bir yol izlenmesi gerekir?


chrome_QSdrWSCmaL

Merhaba, binanızın içerisine konulan fiber kutusu yeni yerleştirildiyse ilerleyen sürelerde fiber kutusundan modeminize kadar bu fiber optik kabloları getireceklerdir yani sabırlı olmakta fayda var.

1 Beğeni

Yanıtınız için teşekkürler. Birkaç aydır aynı vaziyette duruyor. ADSL hizmeti alıyordum, VDSL hizmetine geçirildi fakat bahsi geçen kutu üzerinde uzun zamandır bir işlem yapılmıyor. Acelesi olan bir durum değil fakat yapmam gereken bir işlem varsa bilgim olsun isterim.

Fiber kutunuzu TT ekipleri yerleştirdiyse TT müşteri hizmetleri veya il müdürlüğüne müracaat edip süreci ve durumu öğrenebilirsiniz.

Galiba binanıza yerleştirilen fiber kutusu VDSL görevi görüyor yani fiber kabloları yerine bakır kablolar üzerinden internet hizmeti size sunuluyor.

1 Beğeni

Doğrudur. Fiber kablo binaya kadar gelip bakır kablo şeklinde VDSL hizmeti veriliyor. Kutu boş şekilde duruyor.

1 Beğeni

Keyifli kullanımlar dilerim, umarım yardımcı olabilmişimdir. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu sonlandırma kutusu üzerinden VDSL hizmeti verilememektedir. Saha dolabı üzerinden VDSL2 hizmeti almaktasınız.

Altyapı sorgulamasında FTTH altyapınızın mevcut olduğu gözükmektedir. TurkNet Online İşlemler Merkezi - Teknik & Destek - Yardım Merkezi - İşlem - Paket Tarife Kampanyamla İlgili Destek İstiyorum bu adımları izleyerek destek kaydı oluşturup fiber geçişi yapmak istediğinizi belirtirseniz temsilci dönüşüm işlemlerini başlatacaktır. Dönüşüm işleminin ardından TT ekibi gerekli kurulumları gerçekleştirecektir.

2 Beğeni

Hız sorgulama ekrandan sanki sorun var. Ftth yeşil değil.

Binaniza ftth gelmis ancak bina ici tesisati kendiniz halletmelisiniz. Telekom mudurlugune giderseniz fiber kablo veriyorlar dairelerden bu kutuya o fiberleri cekmeniz gerekiyor. Daha sonra telekomdan teknik ekip cagirirsaniz baglantilari yapar alt yapinizi aktif ederler.

1 Beğeni

Bulunduğu yere göre değişiyor mu? Ben de ftth kullanıcısıyım fakat eve kadar fiber sağladı.

Hocam teknik desteğin verdiği cevap bu şekilde. FTTH diye tabir edilen fiber türü bina üzerinde bulunan türden olmuyor mu? @Baran @EFG


1 Beğeni

Ftth : Daireye kadar geliyor fiber kablo buna ftth deniyor .
Fiber kablo odanın içine kadar geliyor.

FTTB

Fiber Binaya kadar kablo geliyor.

1 Beğeni

Ftth (fiber to the home) bu, temsilci yanlış bilgi vermiş :person_facepalming: Dairelere kadar, evinize kadar fiber kablo çekilecek…

Buradan kabataslak genel bilgi vereyim:

Fiber 2 ye ayrılıyor; ftth , fttb

Ftth: Dairelere kadar, evinize kadar fiber kablo çekiliyor

Fttb de 2 ye ayrılıyor: fttb/eth , fttb/dsl

Fttb/eth: bina girişine kadar fiber geldikten sonra bir mdu da sonlandırılır, Dairelere cat kablolar çekilir

Fttb/dsl: bildiğiniz vdsl den farkı yok, tek fark saha dolabı sokakta değilde bina girişinde

1 Beğeni

Müteahhit yapmistir bina ici kablolamayi bu artik zorunlu yapilmasi gerekiyor zaten telekom fiberi ucretsiz veriyor sadece cektirmek kaliyor kullanici yada müteahhit tarafindan. Benim evim mustakil kablolamayi bizzat kendim yaptim ama apartmanlarda hallediliyor zaten yönetici müteahhit vs tarafindan.