OpenWrt IPv6 Kurulumu

Merhaba, AC2350 router ve AirTies Air5650 modem kullanmaktayım. Modem bridge modunda olup internet erişimini router üzerinden sağlamaktayım. Routerda OpenWrt yüklü. Geçen hafta Ipv6 tanımlanmasını istedim hattıma fakat hala kendi tarafımdaki kurulumu tamamlayamadım. Aşağıya güncel tabloyu bıraktım. Sorun nedir sizce?


Daha önce de bir konuda yazmıştım. Wan6’da dhcp ayarları üzerinden master verip ipv6 settingste tüm seçenekleri relay yapmayı deneyin. Kurulumum değiştiği için tam yardımcı olamıyorum ancak forumda konusu bulunuyor

Merhaba, dediğiniz gibi böyle yaptım ayarları WAN_6 kısmında ama değişen bir şey olmadı:

Bahsettiğiniz konu için profilinize baktım ama oradan bulamadım.

Şu gönderiyi inceleyip tekrar deneme yapabilir misiniz?

Dediğiniz gibi gönderiyi inceledim bütün ayarları yaptım ve bu sefer permission denied yazısı almadım openwrt’nin kendi ipv6 testinde ama gönderilen bütün paketler kayboldu:
Screenshot 2022-05-09 021629

ipv6 test sitelerinde sorun çıkmıyor ve dönütlerinizi alıyorsanız problem yok ben xwrt forkunu kullandığım için şu an test edemiyorum belki domain çözümlemesi ile alakalı bir sorun olabilir. ipleak.net üzerinde ipv6 adresiniz görünüyor mu?

Maalesef o sitelerde timeout atıyor belli bir zaman sonra. Logda şunu buldum:

daemon.err odhcpd[1510]: Failed to send to 2401:12**:32c2::1c:829d:2150:f11%wan@pppoe-wan (Bad file descriptor)

Ama tam olarak anlayamadım sorunu hala.

5650’de IPv6 desteği var mı bir fikrim yok ancak var ise onda deneyin derim bir de. Ancak ilkin şu konuyu inceleyerek relay seçeneklerini server’a alıp NDP’yi hybrid’e aldığınızdaki sonucu bildirin. RA’nın relay kalması gerektiğini biliyorum ben de diğer türlü çalıştığını anımsamıyorum.

LAN için mi yoksa WAN için mi yapayım bahsettiklerinizi?

Wan6’da relay LAN’de server olarak yapmalısınız yönetimi dhcp ile LAN’a devrediyorsunuz yani


Şu an ayarlar bu şekilde:

fakat permission denied hatası alıyorum kendi testinde. Sanal olarak oluşturduğu WAN_6 interface’i internete çıkamayan belli bir ipv6 adresi veriyordu sanırım. Bu arada 5650 Ipv6 desteklemiyormuş şimdi denedim.

Master olarak wan6’yı seçip lan’da dhcp üzerinden ra ile dhcpyi server ndp yi proxy yapmayı denediniz mi? Farklı kolbinasyonlarda deneme yapın, şu an elimde bu kurulum olmadığı için tam yardımcı olamıyorum ancak ipde sıkıntı yok sadece cihaz ağa bunu tanımlamadığı için bu adresi çıkış yapamıyorsunuz.

Bu dediğinizi de yaptım hatta birkaç forumdan görmem üzerine WAN6 cihazını değiştirdim:


fakat sonuç aynı. Bu forumda birkaç kişiden görünce TurkNet e mail atıp sorunumu anlattım belki farklı bir yol izlerler bizden. Size de çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz sorun boyunca.

Rica ederim, keşke sorunu çözebilseydik. TurkNet ekibinin de pek yardımcı olacağını zannetmiyorum. Farklı bir versiyon ile ya da fresh install yaparak bir kez daha deneme yapmanızı ancak bu sefer sadece wan6 ve lan ile oynamanızı öneririm. Openwrt’de en ufak bir noktada attığının enter dahi sistemin sağlıklı çalışmasını engelleyebiliyor. Ya tüm adımlarınızı not alıp revert etmelisiniz çalışırken ya da yedek almalısınız.