Openwrt desteği olan vdsl modem tavsiyesi

İyi günler,

İleriye yönelik bir modem ihtiyacım var . Şuan 75mbit vdsl hattı üzerinden TurkNet kullanıyorum.

Bütçe olarak 750 tl diyeyim.

OpenWRT firmware desteklemesi en önemli olay benim için. Özellikle unbound dns , reklam engelleme için openwrt kullanmam lazım.

Keenetic modellerine bakabilirsiniz. Birçok eklentisi bulunuyor :person_shrugging:

Teşekkürler öneri için.

Keenetic Extra DSL AC1200 buldum 500 tl’ye. Ne dersiniz fiyat ve model için?

keenetic’in eklenti listesini bilen var mı?

sanırım direk openwrt kurulamıyor?

Merhaba nonone

Modem seçimini dikkatli yapmanızda fayda var.

Keenetic Extra DSL
Keenetic Extra Router

İki ürünü karıştırmayınız. Maliyetlerine baktığımda o fiyatta bulamadım siz bulduysanız ne mutlu size. Güvenilir yerden almanızı tavsiye ederim

2 Beğeni

Bence ileriye donuk olmasi acisindan hero bakin. Entware ile adguard yujluyorsunuz hem de dahili hafizasina.

1 Beğeni

Yazdığınız isteklere istinaden sizin Keenetic markasından başka bir modeme bakmamanız gerekiyor. Zaten cevaplar da verilmiş. Alacağınız modem bütçenize göre Hero ya da Extra DSL olmalı. Zamanında 250-300 liraya yüzlerine bakmadığımız modemlerin şimdiki fiyatlarını görünce dudağım uçuklamakta.

2 Beğeni

Genelde OpenWRT gibi yazılımlar sadece router (xDSL özelliği olmayan cihazlar) üzerine kurulur. Modem olan bir cihaza kurucaksanız yapmayın problem yaşarsınız.
Tüm listeye buradan bakabilirsiniz.

https://openwrt.org/toh/start

2.el buldum ben o yüzden fiyatı düşük yazdım.

openwrt destekli modemler var ama seçenek az, Türkiye de bulmak zor ve pahalılar sanırım.

Elimde halihazırda kullandığım tenda v300 var . Modem almak yerine Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version mu alsam fikri de kafamda oluştu.

Keenetic Extra DSL* almak yerine #Tenda v300 + # Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version mu kullansam acaba?

Xiaomi router ile adguardhome kullanmam mümkün mü acaba?

1 Beğeni

Router alın, istediğiniz cihazı kullanın.

keenetic bileşenleri içerisinde OPKG isimli bir bileşen var. Bunun yardım sayfasında

Blok-alıntı Keenetic’inizin yetenekleri genişletmek amacıyla OpenWRT üçüncü şahıs yazılım paketleri kurulumu yapmanıza imkan tanır. https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000948719-OPKG

yazıyor. Daha detaylı bir araştırma yaparsanız bileşenin tam özelliklerini bulabilirsiniz.

XWRT’li MiR4A + Omni DSL kombinini uzun süredir memnuniyetle kullanıyorum. Ben SNR ile oynama şansı olduğu için Omni DSL almıştım ancak Bridge mode’a alabileceğiniz herhangi bir Broadcom yongalı cihaz işinizi görür modem tarafında. Daha önce BCM63XXX yongası barındıran ZXHN168N kullanıyordum ve aynı performansı alıyordum. Ancak MiR4A’nın dahili hafızası AdGuard kurmak için pek yeterli değil, unbound + adblock eklentisi ile kullanım sağlama şansınız bulunuyor openwrt sayesinde.

İleri seviye bir kullanıcı iseniz Keenetic Giga alarak ona OpenWRT modlamayı deneyebilirsiniz. MiR3G ve MiR4A ile aynı yongayı barındırıyor diye hatırlıyorum ancak cihaz elimde olmadığından port denemedim hiç.

Keenetic ürünlerine OpenWRT modlamaya gerek yok. Hem Keenetic sistemöi olduğu gibi kalıyor hemde Openwrt uygulamarı kullanılabiliyor.

Çoğu paket Entware desteğinde değil halen daha maalesef. Bu nedenle OpenWRT ya da forklarından bir tık geride KeeneticOS. Buna karşın kullanıcıların yüzde 90’ı için oldukça verimli bir işletim sistemi