ONT ve router cihazı neden kiralık verilir?

Merhaba. Türk Telekom fiber abonesiyim ama bize router ve ONT kiralık olarak verildi. Hatta altında satılamaz yazar. Sebebi nedir? Neden ADSL/VDSL aboneleri gibi satmak yerine, fiberde sadece kiralama sistemi yaparlar? TurkNet GigaFiber’de de durum aynı mı? ONT ve router bize özgü olmuyor mu?

1 Beğeni

Gigafiberde de sistem öyle ancak kira ücreti ödemiyorsunuz.

2 Beğeni

Ben enerji bakanlığı olsam ve tabi liyakat sahibi olarak ayrı cihazlara bu nedenle asla izin vermem. Çok ciddi enerji kaybı ve israf.

1 Beğeni

TurkNet TT Diber veya gigafiberde modem ücreti almıyor. Ama diğer ISS lerde bu çok saçma bir durum. Ben verilen fiber modemi kullanmıyorum. Sorunlu. Keenetic aldım ve taktım. Sorunsuz kullanıyorum. Bu durum kullanıcıya bırakılmalı. İstiyorsa +20 istemiyorsa sadece ONT verilmeli. Zaten kurulumu dsl ile aynı. Kullanıcı adı ve şifre giriliyor bitiyor.

yıllardır tr de bırcok marka modemler geldı gecti…bazıları cop oldu bazıları demode bazıalrı halen kullanımda.
-_-

1 Beğeni
  • ek kazanç,
  • bedava versen hor kullanacak, kıracak veya satacak, cihazı geri alamayacaksın falan, ürünün bir maliyetinin ve değerinin olduğunu tüketiciye belirtmiş oluyorsun.
  • son kullanıcıların neredeyse %95’i o teknik şeylerden anlamaz, gelsin taksın, wifi şifresini versin yeter der. evine kadar adam gönderip bir de cihaz verecek, hepsinin maliyeti var.
  • zorunlu olmasa bu sefer saçma sapan cihazları router(modem) diye bağlayıp bu niye çalışmıyor diye kafa ütüleyecek bir sürü herif var. çalıştığından emin olduğu cihazı verip sıyrılıyor işin içinden.

en azından üst paketlerde güzel router vermeliler yine de. vestel’in kıytırık cihazlarını falan vermesinler.

kablonetin fiber ont’li huawei cihazı güzel mesela, internet, telefon, kablo tv çıkışı falan da var. isteyene o tarz bir cihazı kiralama seçeneği, isteyene sadece ont verip kendi router’ını kullanma seçeneği de vermeliler.

2 Beğeni