Omni DSL ve Yüksek derece Hat zayıflaması

Merhabalar,

VDSL2 aboneliğim bugün başladı. Omni DSL modem almıştım, paketinden çıkardık ama teknik servisteki arkadaş kuramadı. Neyse gittikten sonra ben kurdum, Kontrol ettiğim zaman hat değerleri inanılmaz kötü çıktı. Bana vaad edilen hız 88 megabit, santrale mesafem 70 metre. Ama 20-25 megabit hız almaktayım ve sürekli kopuyor. Bu modemde ayarları değiştireceğim birşey varmı? SNR değiştirmek çözüm olur mu? İlk günden çok kötü tecrübe yaşadım TurkNet tarafından.

Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüz. Ekibimizle iletişime geçtik, kısa süre içerisinde dönüş yapılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri 87204257 numaralı kaydınızdan takip edebilirsiniz. Sizi bilgilendireceğiz.

Bağlantı hızı 55 Mbps civarında düşük değil. Hız testini modeme kabloyla bağlayarak deneyin yine 20-25 Mbps hız mı görüyorsunuz. Eğer 50-55 civarındaysa benim yaşadığım sorunu yaşıyorsunuz. Bulunduğunuz yerde çok fazla sinyal kirliliği vardır. Omni sadece 2,4Ghz bandını kullanıyor diye biliyorum. Kesin çözüm olarak 5Ghz modem alın yada boş yada az kullanılan band aralıklarını bularak modeminiz o frekansta çalışacak şekilde ayarlayın.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.

Wifi kullanmıyorum, kabloda bu değerler.