Oim giriş cep şifre kaldırma

TurkNet Online İşlem Merkezi girişte yeni sisteme alınan cep telefonuna doğrulama kodu aşaması kaldırma imkanı var mı? Uzak bağlantı kullandığımdan arada online işlemlerde ki teknik sayfayı göz atmam gerekiyor. Online işlemlere her girişte de cep kodu doğrulama ile uğraşıyorum. Cep telefonuda bölgede çekmediği den sıkıntı yaşıyorum.

Selam, OİM ile çalışmalara yapılacaktır ama “Oturumu açık tut” kısmı düzeltildikten sonra sadece çıkış yapmadığınız sürece oturumunuz açık kalacaktır belki ileri de SMS yerine mail kodu ile onaylanmaya açık olabilir veya 2’si de kaldırılır, bilemiyorum.

Bu özellik isteğe bağlı sunulabilirse daha iyi olur.

Ben de öyle düşünüyorum ama güvenlik amacıyla bu tarz önlemler alınıyor.

mobil uygulamaya daha fazla özen gösterilmeli bence, şuan puanı 2.1 (play store)

Vodafone yanımda uygulaması ya da bankacılık uygulaması gibi uygulamalar örnek alınabilir. Çünkü her giriş çıkışta SMS şifresi gerçekten sıkıyor. Onun yerine 3 ayda 6 ayda bir diye şifre değişikliği yapılsa daha iyi olur.

Taleplerinizden bahsederim. Uygulama için çözümler üretilebilir.

Girmek istiyorum ama sms gelmiyor.

Yeni gelen güncelleme ile her seferinde giriş yapmak kalkmış.

en son 22 ekimde gelmiş gözüküyor, siz İOS mu kullanıyorsunuz ?

Android kullanıyorum. Yine şifre istedi saatlik mi açık kalıyor.

TurkNet Şu şifre sistemini kaldırsın. Doğru kod giriyoruz süre doldu diyor. :smiley:

1 Beğeni

Merhabalar, OİM kullanıcı adı ve şifre kombinasyonu güvenlik açısından yenilendi. Bu sebeple şu an giriş yapmak istediğiniz zaman TC kimlik numarası ile birlikte giriş yapabiliyorsunuz. Aslında çok basit bir şekilde giriş işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz ancak sistem size diğerinden daha karışık geliyor olabilir :frowning: Bunu da zamanla aşacağız, alışabiliriz…

Evet, bazı hatalar alıyor olabilirsiniz. Bunlar için geliştirmelerimiz arka planda sürekli devam ediyor.

2 Beğeni

Süre 1 dakikanın altına indiğinde kodu doğru girsen dahi kabul etmiyor, sizde de verdiği gibi hata veriyor.

Bildirmiştim, düzeltilir…

1 Beğeni

Merhaba Enes bey,
Güvenlik açısında siz de haklısınız. Güzel bir sistem fakat sistem bazen 1 dakika 30 saniye bile kalsa yeni kod istiyor. Bu sisteme cihazı hatırlama kısmı getirilmesi girek. Sürekli sms gönderilmesi bence hiç hoş değil. Arızam olduğu zaman kontrol etmek amaçlı telefona sms gelmesi iyi değil. Cihazı hatırlama gibi seçenek getirilse oimde de cihazlar kısmı(Google hesapları gibi bir sistem) getirilse her şey çok daha güzel olacak. O da artık web programcının işi gibi :slight_smile: Sistem iyi ama tam değil.
Teşekkürler,
İyi çalışmalar,

Üstat çerez sorunu var. Çıkış yapıp başka hesaba girmek isteyince şifre ekranında doğru şifre girsene hata veriyor. Bir tarayıcı bir kullanıcıya izin veriyor. Başka hesaba girmek için opera falan kullanırsanız sorun yaşamıyorsunuz.

Bizim evin içinde ve çevresinde telefon çekmiyor. İsteyen bu özelliği kapatabilmeli.