OFDK ne zaman aktif olur

Bizim binamıza:
13 Mart tarihinde, Fiber Ana Hat (Turuncu Kalın Kablo) Kablo geldi.

(6 Gün sonra)…

19 Mart tarihinde, Taşeron ekip tarafından isteyenlere daire içine istemeyenlere veya evinde olmayanlara daire kapısının üstüne kadar OBK Fiber kıl kablo çekildi

(48 Gün Sonra)…

5 Mayıs tarihinde, TT ekipleri tarafından binamıza OFDK yerleştirildi ve dışarıdan gelen Fiber Ana Hat kablosu bu kutuya takılıp hazır hale getirildi. Dairelerden gelen kablolar takılmadı. (kutunun üstünde duruyorlar)

Kutu takıldıktan sonra tüm altyapı sorgulama sitelerinde altyapım gözükmemeye başladı. Benimle birlikte yanımdaki binalarda aynı şekilde. Önceden ADSL ve VDSL var olarak gözüküyordu

1714909205033

image

Ne zaman Fiber gözükür ve başvuru yapabilirim?

Fiber dönüşüm işlemin bittiğinde alt yapınız güncellenmiş olacaktır. İlk önce TT müşterilerine verilir. Kazanç sağlamak için, TT alt yapı sorgulamasını deneyin. Yeni yeni bağlandıysa ilerki zamanda açılacaktır tarih veremezler.

Aktif olması 1-2 hafta ile 2-3 ay arası sürebiliyor. Hızlandırmak için Türk Telekom bölge müdürlüğüne gidip söyleyebilirsiniz, ya da Twitter üzerinden Türk Telekom’un destek kanallarını darlayın, ne kadar darlarsanız o kadar hızlı aktif olur.

Binaya fiber gelmesi için dilekçe verip başvurumu yaptınız?Bina yeni yapıldı o yüzden mi getirdiler yoksa rastgele TT nin isteğiyle mi oldu?

Benim binanın yanındaki binada 1000 mbps TT altyapısı var,bende vdsl var fiber bile yok.Binadan kimse de uğraşmıyor altyapı için,taş devrinden kalan altyapı ile devam ediyoruz.İmzaya bile yanaşmıyolar internetimiz iyi çekiyor diyorlar çoğu da TT müşterisi ha wi-fiden baktığımda çoğu TT modemi kullanıyor.Yan binadaki TT müşterisi 1000 mbps kullanıyor da ben niye 50-60 alıyorum demiyorlar ama.

Twitter yöntemini denedim ancak benim yaptığım gibi internetten altyapı sorgusu yapıp bana “daha Fiber gelmemiş isterseniz TT’ye geçin Fiber gelince hemen geçiş yaparsınız” diye cevap verdiler.

Kutu takılalı 15 gün oldu.
Maalesef TT alt yapı sorgulamasını yapınca da aldığım sonuç bu şekilde:

Seçtiğiniz lokasyonla ilgili bilgiye ulaşılamamıştır.

Binadaki internet olmayan farklı bir adres adına deneyip internetim yok de, 1000 MBit alacağım ama aktif etmediniz de.

Mantıklı deneyeceğim.

Herhangi bir başvuru yapmadım. Sokakta zaten fiber vardı (yani asfaltın altından geçiyordu) hatta bazı binalarda mevcut ve kullanılıyordu. Seçimden önce muhtarın kendini kurtarma çabası idi bu. Bir TT ekibi bulup tüm mahalleye Fiber çektirtti. Şans işi ama bekletmesi de cabası.

Ayrıca dediğiniz 1000mbps olayı benim halen başıma gelen bir durum. Malum hala Fiber geldi denemez bana. Yanımdaki bina ile benimki aynı zamanda yapıldı ama onlarda Fiber mevcut ve 10 senedir kullanılıyorlar. Zamanında çok uğraştım yanımdaki binada fiber var bende ADSL 8mbps ama nafile. 4-5 sene önce Tip-7 saha dolabı gelince VDSL’e kavuşup buna da şükür dedim ve emekli ettim kendimi.

1 Beğeni

Umarım gelen fiber 1000 mbps olur sizin.Cidden 100 fiber ile sağlam vdsl altyapılı 100 pek fark olmuyor,tabi bunlar internette kullanan arkadaşların yorumları ben hayatımda böyle hızları görmedim.

Bende 1-2 aydır taktım kafaya.Fiber hızı gözükmüyor bazı sorgulamalarda,kablonetin sorgulamasından yan binada 1000 mbpsyi görünce dert ettim kendime.

Her arıza ekibi gördügümde soruyorum ne zaman fiber gelir diye.Sürekli fiber gelecek ama proje onaylanmadı deyip duruyolar aylardır.Üstüne bir de kamu tasarrufu planı falan diye yasa çıktı tamam TT devlet şirketi değil ama biliyoruz yani tekel olduklarını internet piyasasında.Bizim proje bu yüzden onaylanacağı varsa da onaylanmaz :disappointed_relieved:

Gelen altyapı FTTH (yani daireye kadar fiber) olduğundan parasını verirsem 10gbps’ye kadar hız alabiliyorum. Ama TurkNet, TT altyapısından maksimum 100/20 verebiliyor. Neyse ki bu bile şu an için bana yeter çünkü şu an VDSL 55/10 alıyorum.

Dediğinize benzer bir şey yaptım. TT twitter destek hattına yazdım ve beni 1 saat içerisinde aradılar. Dedim fiber geldi ama altyapı sorgularında gözükmüyor falan. “ben müdürlükle görüşüp size döneceğim” dedi bana. 2-3 saat sonra tekrar arandım ve: “altyapı işlemleriniz tamamlanmış, aktivasyon işlemleri 30 Haziran’a kadar tamamlanacakmış dediler” dedi. Bende artık beklemeye geçtim.

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.