Ödeme ekranında 3D Secure neden yok?

Erken ödeme ekranında kart bilgileri sonrası çat diye çekiyor parayı. Bu güvenli bir yöntem değil, neden mobil ödeme onay ekranı yapılmamış veya neden MasterPass alt yapısından bilgiyi çekmiyor ?

Bu arada ödeme yapılmış ve karttan çekilmiş olmasına rağmen az önce yine ödeme yapılacak sms’i geldi :joy: Allah yardımcımız olsun. Muhtemelen ipv6’yı bozanlar bunu da ellemişler gibi :joy:

@moderators

Otomatik ödemeyi 1 yıl iptal ettim zaten :joy: Neme lazım. Moderatörlerin yapacağı bir şey olduğunu sanmam. Neticede arka planda bu sistemi oluşturanların sorunu bu. Yıllık ödemeye “Ödemeniz alınmıştır, teşekkür ederiz” yerine ödeme yapıldığı halde “son fatura otomatik tahsil edilecektir” sms’i komedi durum.

3D sms ile uğraşmayın diye sizi düşünmüşler hocam.

3D’ye çok tilt oluyorum o telefonu açıpta SMS’e bakmak çok zoruma geliyo :joy:

3D secure’de uygulama push mesaj yollar basitçe girip onaylarsınız o kadar. Hatta yeni nesil telefonlarda artık sms ile gelen şifre otomatik tamamlanıyor. Bazı bankalar halen sms’i kullanıyor ancak o bile artık terk ediliyor. Her hangi biri kartınızı bulsa siz farkında bile olmadan alışveriş yapar. Sonuçta ccv arkada yazılı. Sonra bu nedenle ağlayanlarla dolu banka şikayetleri :relaxed:

1 Beğeni

Hepsiburada/Amazon da 3d istemeden direk parayı çekiyor maalesef. bu zamanda güvenlik önlemleri arttırılmalı.

1 Beğeni

Hayır ! Oralara kart kayıt edince telefona onay sms’i geliyor ve belli aşamadan sonra artık sormuyor. O aşamadan sonra artık sormuyor. Gerçi arada nadiren soruyor. Ben yurt dışından fazla alışveriş yaptığım için bazen son 4 hane vs onayı istiyor. Bunun en garanti yolu MasterPass alt yapısını kullanmaları zaten. Yemeksepeti, Getir bir ara fena hacklenince akıllanıp geçtiler bayadır :joy: O yüzden böyle olmayan yerlerde sanal kartı kullanıyorum.

1 Beğeni

Selamlar @btekcan, aslında 3D ödeme var.

Screenshot 2023-09-18 at 10.32.54

Valla ben öderken öyle bir seçenek yoktu. Olsaydı bu konuyu açmazdım zaten. Muhtemelen bir zamanlar uygulamaya girerken bir olan bir olmayan “beni hatırla” seçeneği gibiyse bilemem :grinning:

Anladım. Sistem veya banka üzerinde anlık bir sorun yaşanmış olabilir.

1 Beğeni

Neyse sıkıntı yok halloldu. 1 sene daha görmek istemiyorum fatura vs :blush: Arttı mı artmadı mı fiyat neydi fenalık basıyor insana.