Nokia G-010G-Q ONT arayüzüne nasıl erişilir?

GPON fiber altyapıya sahibim. Modemin yanındaki küçük ONT cihazının arayüzüne nasıl erişebilirim? Aynı modemde olduğu gibi o cihazın da mutlaka arayüzü vardır. Şimdiden teşekkürler.


Sifresi tutmuyor yalnizca sifre ekranina kadar bu şekil deneme yapip belki sifreyi bulabilirsiniz.

1 Beğeni

Hocam şöyle bir ekran geldi. ONT cihazına LAN kablosu ile bağlandım. Yazan ayarları birebir yaptım fakat nafile. Siz arayüze ulaşabilmiş miydiniz?

evet bende cıktı sıfreyı bulamadım yalnızca. ethernet kartı uzerınden sabıt ıp verdınız degıl mı ? bu arada arayuzu acabılsenızde ıcınde hıcbır ıslem yapamıyorsunuz.

Evet hocam tüm işlemleri tek tek uyguladım ama görseldeki gibi ekran karşıma geliyor. Sabit ip yukardaki gibi mi yoksa aşağıdaki gibi mi olacak?


Ekran Alıntısı222
ıp4 yazan yere gırıp su sekılde ayarlayıp tamam dıyın gponu takıp bıraz bekleyıp chroma 192.168.100.1 yazın

1 Beğeni

Maalesef hocam. Olmuyor nedense. Ayriyeten bu ayarları yapınca bilgisayarın internet erişimi gidiyor. Vallahi sırf merakım için uğraşıyorum başka birşey yok :grinning:

Hocam arayüz nasıl çok merak ettim. Ss alıp atar mısınız size zahmet.

nokıanın sıfresını bılmıyorum dedıgım gıbı huaweıolana gırdım ondada bırsey yok sınyal gostergesı vs sadece gırsende bulacagın bırsey yok yanı

2 Beğeni

Muhtemelen bizdeki ONT biraz daha farklı bir sürüm. Çünkü bende erişemiyorum. Kullanım kılavuzuda sizinkinden farklı. Kitapçık şeklinde değil de katlanmış broşür gibi bir yapıda. Web arayüzü ile ilgili bir bilgide yer almıyor. Birde bildiğim kadarıyla bizim ont cihazının ip adresi daha farklı. Fakat o IP adresi de bir arayüz sağlamıyor. Açık port taramasında ise port bilgisi çıkmadı. Sadece karşıdaki cihazın Nokia olduğu çıktı.

2 Beğeni

bendeki kıtapcık huaweı zaten ama ip aynı. arkadaşla modelımızde aynı baslıkta belırtmıs. bu ekrana gırılıyor ama sıfreyı bılmıyorum nokıa da cokta onemlı degıl gırsemde yapılacak bır ayar vs yok zaten.

2 Beğeni

Ayar değiştiriseniz TT ayarları eski haline getiriyor. Çalışıyorsa kurcalamayın boşuna.

İçerisindeki yazılım TT özelleştirilmiş sürümü olabilir. Ayar değişikliklerini bypass ediyordur. Bendeki ONTnin yurtdışı kaynaklardan elde edindiğim bilgiye göre normalde web arayüzü varmış. Fakat TT kapatmış büyük ihtimal.

Benim ulaşmak istemem ONT bazında TT nin ne yaptığını bilebilmek. Bu şeffaflık içinde önemli. Bu nedenle kullanıcının ulaşabilmesi gerekmeliydi bence.

Ben çok defa bağlandım. Sadece ışıklarını kapattım ve güç tasarufu modunu kapattım. Başka ayar yok.

Acaba gizlenen ayarlar neler? Performansımı etkileyecek bir ayar var mı? Turk Telekom bu ayarı kullanıyor mu? Bu gibi soruların cevabı için en azından ayarların özeti olmalıydı.

1 Beğeni

huawılerın arayuzune gırılıyor onlardan bırıne bakabılırsınız.

1 Beğeni

Visual Studio vb. bir şey yüklü mü IIS ile ilgili bir çıktı vermesi biraz garip bir durum ve ONT cihazı üstünden IIS server çalıştıracaklarını hiç düşünmüyorum (Bildiğim kadarıyla da öyle bir şey şu anlık yok). Dediğim gibi Visual Studio var ise büyük ihtimalle IIS server kurmuşsunuzdur ve siz ağ bilgileri değiştirdikçe de sürekli kendi bilgisayarınızda kurulu olan IIS server’a bağlanıyorsunuzdur. Eğer ki var ise devre dışı bırakırsanız büyük ihtimalle ONT arayüzüne bağlanırsınız.

K adı: admin
Şifre: 1234
Kaynak: Nokia G-010G-Q | Hack GPON

1 Beğeni