Netteki dalgalanma


Hız testimdeki dalgalanma burada açıkça gözüküyor, ne yapmam gerekiyor acaba, modem değişikliği yapsam faydası olur mu.
Halihazırda archer vr400 modemim var

bende 2 haftadır aynı dertten muzdaribim ne oyun oynanıyor ne bişe indiriliyor 4 kez kayıt açtım sıkıntı yok diyorlar kaydı kapatıyorlar ne yapacağımı bilmiyorum.

bi hevesle geçtim TurkNet 'e ama hevesim kursağımda kaldı hadi hattım kötü desem 1 senelik bina hattım sağlam


Modem arayüzünde ki hat değerlerim de bu.

benimde hat değerlerim iyi ama durum sizinkiyle aynı

Yoğun kullanım esnasın da VDSL de dalgalanma yaşamanız muhtemel. Daha sakin saatler de bir denemenizi tavsiye ederim. Eğer şuan kullanımınıza engel bir durum var ise veya sakin saatlerde de bu dalgalanmalar mevcut ise TurkNet Online İşlem Merkezi den bir kayıt açmanızı öneririm.

1 senelik bina olması demek hattınızın muhteşem olacağı anlamına gelmiyor. Ev iç tesisatını döşeyen elektrikci iyi değil ise müteahhit para dan kaçmak için kalitesiz kablo kullanımı yapmış ise sorun yaşayabilirsiniz.

mutahit oyle birşey yapacağını zannetmiyorum özellikle belirttik zaten onun dışında 4. kayıdımı açtım ve allaha şükür bu sefer kopyala yapıştır cevap yerine ilgili birime kayıt açtım dedi umarım sorun çözülür

Bunu bilemezsiniz :slight_smile: İnsanoğluyuz… Bundan emin olmak için daire içi modem ile hat değerlerinizi not edip, ankastre başına geçip birde orada test etmenizi öneririm :slight_smile:

1 Beğeni

nasıl yapcağımı bilsem yapacam vallaha :slight_smile:

Bu yaklaşık 1 aydır saat gözetmeksizin aşağı yukarı aynı, hata benim tesisattadır diye kabloları girişten modeme kadar eksiz cat8 olarak değiştirdim. Destek bana 50 mbit önerdi, Ama zaten diğer sağlayıcıdan 75 veremediği için ayrıldım, 82 mbit destekleyen hattım daki dalgalanmanın sebebini son çare olarak modem olarak görüp, keenetic hero dsl siparişi verdim. Bakalım ondada bu sorun olacak mı.

Modem değişimi sonrası, bu konu altın dan devam edelim. Duruma göre yardımcı olalım ?

Hattınız 82 desteklemiyor. O hattın anlık olarak maksimum taşıyabileceği değerdir. Hız testlerini bilgisayardan modemi kablolu olarak bağlayarak yaparsanız size tanımlı hızı aldığınızı görebilirsiniz.

Hero dsl geldi, çok basit bir arayüz ile kurulumdan sonra, hemen kendini güncelledi, şaşırtıcı bir şekilde hiçbir ayar yapmadan hem net hızım daki dalgalanma, hemde wifi deki kararsızlık düzeldi.
Tam ayarları incelediğim zaman tamamen kullanıcı dostu bir arayüz ile geldiğini,
Ve netten bin bir uğraş ile arayıp bulduğumuz ince ayarların, snr margin dahil kendi kendine otomatik yaptığını ve hattı ve wifiyi tamamen stabil yaptığını görünce bir kez daha hak verdim keenetic hakkında yazılan netteki olumlu düşüncelere. :clap::clap:
İlk kullanımım olumlu, kullandıkça daha farklı özellikleri olduğunu meraklılarına ileteyim,

Bu archer vr400

Buda hero dsl nin

1 Beğeni

Sıra geldi dslam kilidini açılması işlemine

Gelelim Dslam kilidi açna işine,

Yada gereklimidir acaba?

Merhaba @safak970, size DSLAM kilidi sorununuzda yardımcı olabilirim. Bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz?

2 Beğeni

Özelden yazdım, şimdiden teşekkürler

1 Beğeni