Net hız Artışı

İnternet hızlarında artış olduğu söyleniyor bu konu gerçek mi gerçek ise hız artışını nasıl sağlarım ?

Merhaba, bazı kişiler de henüz gelmemiş. hızı kendin arttıramazsın Telekom ekiplerinin santral/saha dolabına tanımlaması gerek o hızı.

Benim bölgede 2-3 gündür altyapı çalışması yapıyorlar hız artmak yerine düşmeyi tercih etti benim bölgemde 54 den 43 lere kadar düştüm

Her altyapı çalışmasın da hız artacak diye bir durum söz konusu değil. Altyapı çalışmaları çalışmayı gerektiricek unsurlar içerir örneğin saha dolabın da abone sınırlıdır yeni aboneler için port eklenebilir. Saha dolabınız da bakım, arıza mevcuttur giderilmek adına çözümler üretilir. Sizin hizmetinizde ki altyapı çalışma sonrası ilk defa böyle bir hız düşümü var ise saha dolabında ki bubağlantıların da problem olabilir, emin olmak için hattınızın iç/dış kontrol edilmesi lazım.

1 Beğeni

Bütün kontrolleri yaptırdık hiçbir sıkıntı çıkmadı tt ekipleride bir çözüm bulmadı bizde bıraktık işin peşini altyapıda sıkıntı varmış ama kabloları değiştiremezlermiş mecbur fiber gelmesini bekliyoruz fiber için başvuru yaptık

Bölgende ki Telekom ekipleri belli ki uğraşmıyorlar arızanla. Umarım arızan çözülür ve en yakın zaman da FİBER hizmetine geçersin.

Çözüleceğini pek sanmıyorum kendi müşterileri olsaydım çözülürdü 1 ay oldu gelişme yok aksine daha kötüye gidiyoruz :slight_smile:

Ben çok gördüm Telekom’un kendi müşterisi olupta ilgi/alaka görülmeyen kullanıcıları. Bölgende ki Telekom’un sorumsuzluğu. Ayrıca adamlara bunu anlayamazsın çoğu çalışanın bildiği tek şey Max hız ile mevcut hız oranı. Hatta ki geriye kalan değerlerden anlamazlar/bilmezler diyebilirim.

1 Beğeni

Hızların değişmesi semte göre kişiye göre değişiyor. Bunu turktelekom ayarlamıyor onu da belirtiyim TurkNet saha ekipleri de ayarlamıyor destek hattı dahil olmak üzere yetkisi olan bütün çalışanlar bu hızlara müdahale edebiliyor. Turktelekom şunu yapabilir şimdi senin hattındaki kablonun saha dolabındaki kısmından santrale olan kısmına olan uzantısına müdahale ettiğinde haliyle kablo kalitesini onlar biliyor ona görede ayarlama yapıyorlar. Ama hızın yükselmesinde en büyük rol TurkNet yetkili ekibinde(saha ekibi hariç).
Dün kendim gördüm forumda ayarlandığını.