Neler oluyor?

Selamlar,

TurkNet’ten TurkNet’e geçtiğim gün(2018)den bu yana memnunum ancak şu son zamanlarda mevcut enflasyon, zam zam, zama zam, zamana zam vs vs muhabbetleri hepimiz biliyoruz.

Mevcut durumda çok kararsız kaldım, bir tarafta 2 yıl sabit fiyat garantisi bir tarafta her an oyuncak gibi değişen fiyat piyasası TurkNet bunun önüne geçmek için ne yapıyor, ne yapacak?

1 Beğeni

Bunun cevabı için 1 haziranı beklemekten baska yapacak bir sey yok gibi su an .

Beklemek dediğiniz gibi mantıklı gibi gözüküyor ama TT’nin 2 yıl taahhüt 139₺ trenini ben kaçırdım.
Sırada diğerleri var gibi gözüküyor.

2 Beğeni

Selam, bir yerde okumuştum kanıtım yok fakat türk telekomun sözleşmelerinde en sonda küçük bir yazı ile veya başka bir şekilde fiyat kesin olarak yazmıyor. mecbur olurlarsa sözlemenin fiyatını değiştirirler büyük ihtimal

1 Beğeni

Herşey TT’ye bağlı ve dolara endeksli bir sektörde dolarda hareketlenmeye başladı.

Şu süreçte pek birşey olacağını sanmıyorum. Şuan TurkNet’den fiyat ve hizmet olarak memnunum. Fakat olurda tekrar TT’nin yapacağı bir zama karşı mecburen yapmak zorunda kalacağı bir zamla 170 lira gibi fiyatlara çıktığı an 1 dakika kalmam.

1 haziranda TT nin zam yapma olasılıgıda cok yuksek :slight_smile:
taahhut takıntınız yoksa uzun vadede sabit fiyat mevcut ekonomik durum göz önünde bulundurunca mantıklı geliyor banada

2 Beğeni

benim Telekom altyapım sorunsuz sinyal seviyemde gayet iyi bir firmadan VDSL abonelik yaptım ön ödeme ile 1 senelik aldım hatta o şekilde alıp bankadan taksitlendirenler var. Diğer baglantım içinde baska bir firmanın altyapısını kullanıyorum oda taahhutsuz bir firmada ama onuda muhtemelen altyapı sahibi firmadan taahhutluye cevireceğim sahsen. bunlar evimdeki 2 baglantı. Ofisimde TurkNet kullanıyorum ve hizmet olarak kurumsalda avantajlı su an icin. 1 haziran sonrası degerlendireceğim tekrar ama.

1 Beğeni

Az önce TT Başvuru Hattı ile görüştüm.

Aldığım bilgiler şunlar:

TurkNet’te mevcut 100Mbps (VAE-VDSL) paket kullanmama rağmen bana sadece 69mbps verebileceklerini bu yüzden 50Mbps’lik paket tanımlanıp 50Mbps verilebileceğini söylediler.

Bunun yanısıra TurkNet’ten TT’ye geçersem İlk 3 ay ücretsiz + son faturama bağlı 80₺ (2 fatura 40₺+40₺) yapabileceklerini söylediler.

Ek olarak birde damga vergisi çıktığını 20₺ üzeri net bir ücretin ilk faturama yansıyacağını söylediler.

Şimdi bir maliyet hesaplaması yaptığımda:

  1. 100Mbps alamıyorum.
  2. 100Mbps’lik paket üzerinden maliyet hesabı yaptığımda 149₺’ye geliyor bana aylığı 24 ay boyunca. Ama ben ilk 3 ay 0₺, sonraki 4 ve 5. aylarda 134₺, 6. ve 24. ay arasında da 174₺ ödeyeceğim.

Gerçekten çok karmakarışık ve saçma bir durum içerisindeyim.

Ne yapacağımı bilmiyorum, hiç bu kadar karamsar ve kararsız kalmamıştım.

Şahsen TurkNet bu konuda bir şeyler yapmalı hem de acilen, çünkü oluk oluk müşteri kaybediyor gibi gözüküyor.
Şu Canlı Destek uygulaması ve Spotify, YT Premium, Netflix, BluTV gibi üyeliklerden bir tanesinin ücretsiz sunulması uygulaması da derhal bence faaliyete geçmeli.

@EFG hocam sizden bir haber bekliyoruz, hem de artık iyi haberler.

1 Beğeni

bence TurkNet marttaki zammı bahane ederek haziranda zam yapmayacak

1 Beğeni

Şirketlerin yaptıkları anlaşmaların kapsama süresini bilmesek de minimum bir yıllık olduğunu değerlendirirsek, dolar endeksli piyasada hergün artan mamül maliyetiyle taahhütlü anlaşmaların bozulması ve dayandırılan şirket menfaatleriyle tek taraflı fes edilmesi de mümkün. Sermayeden değil de tüketiciden yana olan bir tutum olsa memlekette, gider herkes hakkını alır. Ancak pembe rüyalar da bir başka güzeldir ülkemde be :slight_smile:

4 Beğeni