Ne kadar hız alabilirim?


40 Mbit üstü alamazsın. Daha şu an bile CRC ve FEC hatası almışsın, 40 MBit üstünde çıkarsan daha da çok hata verir, böyle kullanmanı tavsiye ederim.

@KREARON 50 mb rahat kullanırsın demişti ama üzdü

Ulaşılabilir hız kısmında yüksek değerler yazıyor ama sen ona bakma, Keenetic cihazlar çip uyumsuzluğu yüzünden bu değeri hep yanlış ölçer.
Senin şu an aldığın hız 35, SNR değerin 10. Daha 10 SNR değerindeyken bile FEC ve CRC hataları almışsın, senin hızını 50 yapsak SNR değerin 5’e düşecektir ve FEC CRC hataların çok daha fazla artacaktır, bu da hattında kopmaya sebep olabilir.
O yüzden 40 Mbit üstüne çıkmanı tavsiye etmiyorum.

Peki o Fec ve Crc hatalarının önüne nasıl geçilir? Hat 65 modem de +10 daha destekliyor yani 75 e kadar destekliyor tabi 75 kullanmak hayal bu değerlerle 50 bile kullansam bu alt yapıya göre çok iyi olurdu gerçekten üzüldüm :worried:

Ne kadar zaman da kopar acaba sık sık mı olur yoksa 4-5 gün dayanır mı 35 mb’de kopma olmaz diyosan mecbur 35 de kalcaz

Snr margin değerlerine göre 2 mbps falan fazla alırsın dahada olmaz 50 mbps imkansız hat değerlerine göre.

Sinyal zayıflamasıda kötü değil çok fazla.Ben fecin sorun yarattığını bilmiyorum,crc sorun yapıyor diye biliyorum.Arkadaşın tesisatında kesinlikle bir problem var ama bu kadar çözümlenen hata normal değil bir yerde yanlış bağlantı veya sorun var.

Hocam 50 alamaz mı en kötü fec hatası var doğru ama sorun yapmıyo diye biliyorum crc normal.Fec hatası sorun yapmıyo diye biliyorum ama galiba tesisatta yanlış bağlantıdan kaynaklanıyor.Bir arkadaşın tt ekibi çağırıp kablonun yanlış bağlandığı turuncu ve siyah kablo yerine turuncu mavi olacağı şeklindeydi ve gelen kişi doğru bağlayıp gitti hatalarım gitti ve hızım da yükseldi demişti.Bunda nasıl bir yol izlenir bilmem.

Şuan da 50mb ye çıkartıldı pişman mı olucam yani :worried: oof of