Ne Hız Alırım?


Modem verilerim bu şekilde, şu an TurkNet kullanıcısı değilim. Ama TurkNet 'e geçmeyi düşünüyorum internet üzerinde altyapı sorgulattığımda 35 mbps olarak çıkıyor. Sorum şu TurkNet 'e geçersem alacağım hız ne olur? Yani altyapımı sorguladığımdaki hız mı olacak, yoksa max rate yazan kısımdan 50 60 ne alabiliyorsam o kadarını mı alacağım ?

Merhabalar, hat zayıflamanız Upload kısmında yüksek olarak gözlemliyorum. Hat değerlerinizi incelediğim zaman 75-80 MBPS arası bir download değeri alacağınızı tahmin ediyorum. Dilerseniz İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet web sitesi üzerinden alt yapı sorgulaması yapabilir ve alt yapınızın desteklediği hızları görebilirsiniz.

Dediğim gibi altyapı sorgulaması 38 mbps olarak bi sonuç çıkarıyor. Benim merak ettiğim konu TurkNet bana altyapımda yazan 38 mbps hız mı verecek yoksa o max rate yazan kısımdan bana stabil olarak gelebilecek max. hızı mı verecek.

Merhaba, Modemde yazan SNR 17 değeri 8 olarak ayarlanacaktır ve alt yapınızın alacabileceği en yüksek hıza ulaşacaktır, ne kadar hız aldığınızı görmüş olacaksınız. Tahmini olarak arkadaş 75 - 80 MB yazmış. Max ratenin tamamını alamazsınız kopma gerçekleşir. Denemeden bilemeyiz.